Sövestadselever på besök i Ballerup

Efter ett år av digital kontakt har klass fyra i Sövestad skola äntligen fått träffa sina kompisar i Skovlunde skola. Det blev en dag fylld med ny kunskap, nya vänner och inte minst dansk lunch som tillagades av de danska elevernas föräldrar.

Den 9 maj begav sig klass fyra på Sövestad skola till Skovlunde skola för att besöka sin vänskapsklass. Skolan ligger i Ballerups kommun i Danmark som Ystads kommun har ett visst samarbete med.besök i Skovlunde

Bildtext höger: Vid skolan möttes eleverna av rektor Gitte Aggerholm.

Under det senaste året har eleverna jobbat tillsammans på distans med hjälp av brev och digitala träffar. Till exempel har man pratat om hur skolorna skiljer sig, eller liknar varandra, om språkskillnader och fritidsintressen.

- Min förhoppning inför besöket var att eleverna skulle våga prata med varandra och finna likheter i våra två språk, och det gjorde de verkligen, säger läraren Pernilla Wallin Andersson.

dansk lunch

På programmet stod välkomsttal, vänskapsgrupper och fria aktiviteter men också ett besök på Köpenhamns zoo. Där fick eleverna i uppgift att med hjälp av koordinater leta upp ett djur och sedan göra en film, på båda språk.

- Nu hoppas jag att det samarbete vi startade för ett år sedan, och som förhoppningsvis kan hålla på i två år till, leder till att vi öppnar upp för mer utbyte mellan Sverige och Danmark, säger Pernilla Wallin Andersson.

Följ utbytet på skolans blogg!

skovlunde sövestada

 

 

 

 

Publicerad 2018-05-21