Ystad nominerad till Årets team

Ystads kommun, tillsammans med grannkommunerna i sydöst och näringslivet, har blivit nominerade i Framtidsgalan 2020 i kategorin Årets team. Bakom nomineringen ligger satsningen på samverkan mellan kommuner och näringsliv kopplat till de globala målen.

- Vi arbetar över kommungränser och med näringslivet för att skapa förutsättningar för näringslivet kopplat till de globala målen med fokus på affärsutveckling, tillväxt och lönsamhet. Bland flera hundra nomineringar har vi gått vidare till intervjusteget. Nu håller vi tummarna att vi går vidare till final vilket offentliggörs till hösten, säger Lotte Nilsson, näringslivsutvecklare på Ystads kommun.

Teamet består av:

Lotte Nilsson, Ystads kommun

Johan Österberg, Ystads kommun

Daniel Jonsgården, Tomelilla kommun

Kamilla Danielsson, Sjöbo kommun

Lars Persson, Simrishamns kommun

Jörgen Reiman Ehle, Tillväxt Syd

Per-Uno Alm, Sparbanken Syd

Kategoriägare för årets Team är Sigtuna kommun. Övriga kategorier på Framtidsgalan är Årets ledare, Årets inspiratör, Årets insats och Årets hjälte

Vad är Framtidsgalan?

Bakom Framtidsgalan står Framtidsverket, en konsultbyrå som verkar för att säkra offentlig sektors kompetensförsörjning. Galan syftar till att uppmärksamma personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Läs mer på Framtidsverkets hemsida.

Publicerad 2020-06-26