Konstmuseets öppettider

Ystads konstmuseum har öppet och planerar digitala konstupplevelser.

Ystads konstmuseum är öppet som vanligt för besök!

Men de rådande omständigheterna gör att vi begränsar vår programverksamhet tills vidare.
Besök vår hemsida för att hålla dig uppdaterad kring museets arrangemang.

Vi vidtar såklart alla rekommenderade försiktighetsåtgärder gällande hygienen i alla våra lokaler, och vid minsta tecken på sjukdom får våra medarbetare hålla sig hemma. Vi uppmanar dig som besökare att också stanna hemma om du känner av några symtom.


Digitala kulturupplevelser på gång

Vi arbetar nu med andra metoder än det fysiska mötet för att tillgängliggöra vår verksamhet. Ett sådant exempel är de filmer som vi kommer att producera inom kort, genom vilka den som inte vill eller kan ta sig till museet kan ta del av våra aktuella utställningar och vår samling.

Vi kommer också att filma det samtal som skulle ha ägt rum i nästa vecka mellan konstnären Ella Tillema, högaktuell med en stor utställning på museet, och vår intendent Julia Björnberg.

Filmerna kommer att publiceras i konstmuseets olika kanaler.

Vi kommer också att starta en serie på sociala medier med fördjupningar från vår konstsamling. Varje onsdag och fredag framöver kommer vi att presentera ett enskilt verk eller ett konstnärskap hämtat från vår stora konstsamling, på Facebook och Instagram.

När det gäller öppethållande så följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och är öppna för alla eventuella förändringar.

Vi på Ystads konstmuseum önskar dig välkommen trots de ovanliga omständigheterna!

Blå och rosa rum med tavlor på Ystads konstmuseum

Publicerad 2020-03-20, Uppdaterad 2020-03-23