Lolita Persson ny kulturchef

Lolita Persson blir Ystads kommuns nya kulturchef. Hon kommer närmast från Kalmar kommun där hon har varit både utvecklare och förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Lolita PerssonTidigare har hon varit kultur- och fritidschef i Region Blekinge i många år och har alltså lång erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor.

– Lolita kommer att bli ett bra tillskott till både kultur- och utbildningsförvaltningen och till Ystads kommun, säger Stefan Ahlbäck, t f kulturchef och förvaltningschef för Kultur och Utbildning.

Kulturchefen kommer inte att vara VD för Ystads Teater, såsom det först var bestämt.

– Teaterstyrelsen valde att själv rekrytera VD och inte gå på den kombinerade tjänsten kulturchef/VD, säger Stefan Ahlbäck.

Lolita Persson börjar den 1 november.

Publicerad 2020-09-16, Uppdaterad 2020-09-18