Ny miljömärkt verksamhet i Ystad

Ystads kommun välkomnar sin 16:e miljömärkta verksamhet.

Miljönär, loggaMärkningen Miljönär-vänlig har tagits fram av Avfall Sverige och används av Ystads kommun för att inspirera till hållbar konsumtion.

Märkningen syftar till att uppmärksamma alla de verksamheter som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet.

Det kan vara till exempel second hand- och vintage-butiker, skomakare, cykelreparatörer, cykelpooler, kretsloppsparker med flera.

Ystads kommuns senaste verksamhet som tilldelats miljönär-märkningen är Lilla Vilda Syateljé och Butik. Grundaren Jenny Sjöö syr färgglada kläder i hållbara material och återanvänder gamla textilier och syr nytt av gammalt. Hit kan du också komma om du vill ha måttsydda plagg.

Lilla Vilda har sin ateljé och butik på Stora Östergatan i kvarteret Per Helsas Gård. Läs mer på lillavilda.com.

Vill du hitta fler butiker och verksamheter som gör det möjligt för dig att bidra till ett mer hållbart samhälle ska du titta efter Miljönär-märkningen. För att hitta din närmsta verksamhet besök miljönär.se

Jenny Sjöö, grundare till Lilla Vilda.

Publicerad 2020-04-15