Per Björkman blir ny säkerhetschef

Den 5 augusti börjar Per Björkman sin tjänst som kommunens säkerhetschef.

Porträtt av Per Björkman

Några av områdena som Per kommer att arbeta med i höst är att stärka kommunens krisledning, utveckla kommunens krigsorganisation samt att organisera det brottsförebyggande arbetet som är kopplat till en ny lagstiftning.  
 
– Jag ser verkligen fram emot att få börja arbeta i Ystad och ta mig an de här angelägna frågorna. Konsekvenserna av kriget i Ukraina är en framtidsfråga att planera för – både för kommunen och invånarna, säger Per Björkman. 
 
Per kommer närmast från en tjänst som räddningschef på Räddningstjänsten Skånemitt (Höör och Hörby kommun). Han är bosatt i Lund, gillar båtliv och springer och simmar gärna. 
 
Sedan den förra säkerhetschefen Gabriella Westheim slutade i april har kommundirektör Dan Kjellsson varit tillförordnad säkerhetschef, och det fortsätter han vara tills Per Björkman börjar den 5 augusti. 
 
– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Per. Det känns tryggt, och med honom på plats kan vi fortsätta vårt säkerhetsarbete, med både de processer som redan pågår och de utmaningar vi har framför oss. Med tanke på omvärldsläget är det centralt att vi arbetar kontinuerligt för att minska kommunens sårbarhet över tid, säger Dan Kjellsson. 

Publicerad 2024-06-27, Uppdaterad 2024-07-08