gylleboverket.jpg

På samma djupa vatten som du

Mellan 28 september 2019 - 5 januari 2020 visar Ystads konstmuseum utställningen "På samma djupa vatten som du". Den handlar om mörker och längtan, människans relation till naturen, omvärlden och varandra.

Ljud, filmiska installationer och skulpturala objekt utgör tillsammans en helhetsupplevelse på tredje våningen i museet. Skalor förflyttas och förskjuts, från landskap i miniatyr till ett båtvrak uppbyggt i ett vardagsrum. Är det en dröm eller ett framtidsscenario? Vem har byggt båten, och varför?

Mörker kan upplevas som skrämmande, men i mörkret finns också ett lugn, ett slags fördjupat tillstånd av stillhet och reflektion. Utställningen inleds med orden: "Jag ville berätta något för dig och det skulle på något sätt involvera stjärnorna." Om vi låter meningen vila ett tag så förstår vi att den här berättelsen berör oss alla.

Gylleboverket är en konstnärsgrupp med bas utanför Östra Vemmerlöv som arbetar med film, social skulptur, performance, installation och text. Tematiken i Gylleboverkets arbeten berör viktiga och aktuella frågor i vår samtid.

Konstnärerna i Gylleboverket är för denna utställning Etta Säfve, Jona Elfdahl och Shelley Sharr. Ljuddesignen är gjord i samarbete med Jonas Åkesson. Utställningen är kuraterad av Anna Norberg.

Utställningen "På samma djupa vatten som du" är en del av den regionala konstbiennalen Bästa Biennalen med fokus på barn och unga.

Videon om utställningen är skapad av Daniel Permbo.

Läs mer om utställningen

Publicerad 2019-09-20