Se konferensen om grön omställning i sydöstra Skåne

Den första december höll Europa Direkt Sydskåne en konferens på temat ”Hållbar tillväxt och grön energiomställning i sydöstra Skåne” i Ystad. Titta på inspelningen av konferensen där bl a Ystadsföretagen Polykemi, Skånefrö och Anolytech berättar om sitt hållbarhetsarbete.

Christian Danielsson, EU-kommissionens chef i SverigeTalare under dagen:

• Christian Danielsson, EU-kommissionens chef i Sverige, lyfter kommissionens perspektiv på hållbar tillväxt och åtgärder framöver.
  • Carin Peters från Region Skåne berättar om möjligheter till EU-finansiering.
  • Hanna Savola från Länsstyrelsen kommer att prata om energiomställningens möjligheter för näringsliv och kommuner, fokus fastigheter.
  • Pontus Skog Svea Solar AB
  • Ola Hugoson, Polykemi AB
  • Sven-Olof Bernhoff, Skånefrö
  • Cristian Sterning, Anolytech

I publiken satt elever och lärare från Ystad gymnasium, företagare, politiker och andra tjänstemän som aktivt deltog i dialogen.

Du kan se en inspelning av konferensen här.

Publicerad 2021-12-20