Ystad_Vinter_redigerad.jpg

Ystads kommun är Sveriges 54:e miljöbästa kommun

Tidningen Aktuell Hållbarhet presenterar resultatet från årets undersökning vilken kommun som är Sveriges "Miljöbästa kommun".

Tidningen Aktuell Hållbarhet undersöker årligen hur bra Sveriges 290 kommuner är på att integrera klimat- och hållbarhetarbete i sina verksamheter. Ystads kommun hamnar på plats 54 som Sveriges ”Miljöbästa kommun”, vilket är en förbättring jämfört med plats 69 i fjol.

I kommungruppen ”Mindre städer och tätorter” hamnar Ystad på plats 10 av 81, och i länet plats 8 av 33.

Särskilt fokus för årets enkät var minskad klimatpåverkan, till exempel vid nybyggen, i samband med samhällsplanering och i kommunens matserveringar, men också hur kommunen systematiskt jobbar med klimatanpassning.

Alla verksamheter inom Ystads kommun har ett uppdrag att arbeta i linje med FN:s hållbarhetsmål. Läs mer om hur vi arbetar och några praktiska exempel.

Undersökningens resultat: Aktuell hållbarhet kommunrankning - Ystad (miljobarometern.se)

Publicerad 2022-11-21