Allsångsartister klara för sommaren

Gästartisterna till årets allsångskvällar är nu klara. I juli månad bjuder Ystads kommun in till inte mindre än fyra kvällar med sång, musik, gästartister och allsång i Norra Promenaden.

REnaida

Evenemanget är gratis och Norra Promenaden brukar fyllas av Ystadsbor som är sugna på allsång och picknick i sommarkvällen. Ystadbandet Emma och MIDAS bjuder på musik och allsång från scenen tillsammans med folkkära artister.

I år samverkar Ystads kommun med Sparbanken Skåne för att tillsammans skapa en riktigt bra Allsång i Norra Promenaden. Den 17 juli är Sparbanken Skåne värd för kvällens gästartist.

3 juli: Renaida karakteriseras av en kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Första gången vi såg henne var i Idol 2016 som hon följde upp med en finalplats i Melodifestivalen 2018. Efter succén i Mello har Renaida gjort en bejublad sommarturné, medverkat i musikalen Äventyret Alladin, samt setts i program som Så ska det låta och Stjärnornas stjärna. Räkna med en blandad kompott av både upptempo, dansvänligt och medryckande allsång.tjej spelar fiol

10 juli: Jannike Stenlund är sångerska, violinist och låtskrivare som fick sitt stora genombrott när hon tävlade i Melodifestivalen med Hasse Andersson och bidraget Guld och gröna skogar. Aktuell med nytt soloprojekt där hon skapar mäktig musik inspirerad av sitt ursprung i de norrländska vidderna. Dessutom aktuell med turné tillsammans med Ola Salo och hans show ”It takes a fool to remain sane”. Välkomna att möta en sprudlande, energigivande musiker med hög närvaro på scen.

17 juli: Jennifer Brown är artisten som kallats Sveriges souldrottning. Under sin karriär har hon jobbat med en bred musikalisk palett med allt från soulballader, modern RnB till melodisk radiopop. Hon har varit framgångsrik både inom Sverige och internationell och bland utmärkelserna finns en Grammis för bästa kvinnliga pop/rockartist. Med sin varma närvaro från scen bjuder Jennifer på både sväng och finstämt. Kvällens värd: Sparbanken Skåne.jennifer brown

danne stråhed

24 juli: Danne Stråhed är artisten, låtskrivaren, revyartisten som dessutom driver danspalatset Dannero ute på slätten. Han startade sin musikaliska bana i band som The Chinox och Änglabarn och som sångare i dansbandet Wizex. Har sedan 90-talet en lysande solokarriär med hits som ”När en flicka talar skånska” och ”La de leva” med flera låtar på Svensktoppen. Stråhed är en av våra mest folkkära artister som har många strängar på sin lyra. Vi får se vad han bjuder på under kvällen, kanske sjunger han just din favoritlåt?

Publicerad 2019-05-24