Liamoo och Keyyo till kulturfestival

Ystads unga kulturfestival arrangeras 19 juni och innehåller massor av musik, konst, litteratur, och olika aktiviteter på Åvallastråket och avslutas med CLUB UG på Ungdomens hus. Ett gratis och drogfritt evenemang för att kickstarta sommarlovet!

Festivalen bygger på ungas eget deltagande och erbjuder förutom liveframträdanden, även kreativa verkstäder där en kan utforska olika konstnärliga uttrycksformer. Festivalen är en del av Kulturcrew - ett projekt som handlar om ungas delaktighet i kulturarrangemang. De tillsammans med Ungdomsfullmäktige är med i både planering och genomförande av festivalen.

keyyoliamoo

 

 

 

 

 

 

 

Delar ur programmet

Öppen scen – Vid amfiteatern utanför biblioteket blir det öppen scen där unga själva erbjuds möjlighet att framföra sin egen akt på scen med professionellt ljud och ljus. Sång, dans, poesi, nycirkus eller något helt annat! Under dagen finns våra coacher som hjälper dem att utveckla sitt scenframträdande.

LIAMOO - en av Sveriges framstående popartister med en röst som de allra flesta nu är bekanta med. Nyligen såg vi honom tillsammans med Hanna Ferm med låten ”Hold You” i Melodifestivalen.

Keyyo – en av de absolut mest lovade komiska talangerna idag. En inspiratör för många med en av Sveriges största Youtube-kanaler med inriktning på komik.

Unga Scener – Unga Scener bjuder på musikstudioworkshop tillsammans med producenten Emil Forsbrand och live framträdande med Tyrone Michele, Rosanna Kumerle, Kikko, Chantel och Acyy. Unga Scener är plattformen för unga kreatörer som har olika serier på sin Youtube kanal samt Spotify, där de gör videos med unga talanger som rappar eller sjunger med egenskriven text. Unga Scener på Youtube.

Bibblantältet - Här kan du få tips på en massa bra sommarläsning och slappa i festivalens lounge. Skapa Blackout Poetry i poesihörnan och dekorera cupcakes i muffinsverkstan. Fiska ett boktips och välj en presentbok ur bokbadspoolen. Glöm inte tagga din läsning med #bokbadystad.

Tattuveringsstudion - Bästa Biennalen presenterar stolt konstnärerna Lisa Ewald och Emma Philpson. Kom till deras tatueringsstudio och få en teckning ritad på din kropp. För alla åldrar.

Graffitiplank med Kulturcrew - Hitta ditt eget uttryck med sprayfärger. Under festivalen finns möjlighet att testa på att spraya graffiti.

Kärlek och raggmunkar – I Klostrets tält finns mängder med örter och örtkunskap på temat kärlek. Lust och olust! Hämnd och begär! Amulettillverkning, quiz och kärleksdryck.

Club UG - Festivalens stora final äger rum på Ungdomens hus! Garanterad klubbstämning med alkoholfria drinkar och DJ's utlovas.

Kaffe, mat och mötesplats - Bibblan bjuder på Fogarollikaffe - Fogarolli gästar festivalen med sin fina kaffevagn. Det kommer finnas mat till försäljning från en gästande footruck. Mötesplats KFUM finns på plats med sin mobila fritidsgård.

Festivalen är en del av sommarlov Ystad och möjliggörs av Ystads kommun, kulturnämnden, Ystads bibliotek, Ungdomens hus, Kulturcrew Ystad-Simrishamn-Tomelilla, Ystads konstmuseum, Klostret i Ystad, Ystad Gymnasium, Estetiska programmet, Ungdomsfullmäktige, KFUM, Fältgruppen, Antidroggruppen.

Läs mer om Åvallafestivalen här.

Publicerad 2019-06-05