Banner_trafikantveckan.jpg

Trafikantveckan bjuder på aktiviteter och invigning av Regementsgatan

I samband med Europeiska trafikantveckan 16-22 september ordnar Ystads kommun flera aktiviteter för att uppmuntra människor att gå, cykla och använda kollektivtrafik i större utsträckning. Vi passar även på att inviga Regementsgatan den 20 september.

Europeiska Trafikantveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Årets tema är "Gå och cykla säkert". Genom utställningar och aktiviteter vill Ystads kommun uppmuntra fler att gå och cykla, vilket man ska kunna göra på ett säkert sätt.

Program Ystad 16-20 september

Plats: Österportstorg

Vinn cykelhjälmen Hövding!

Svara rätt på frågor och delta i utlottningen av fina priser.

• 1:a Cykelhjälmen Hövding
  • 2-5:e Cykelkorg
  • 6-10:e Cykellampor

På Österportstorg finns 16-20 september skyltar med information och frågor om trafik.16-19 september kan du hämta ditt frågeformulär i receptionen på Nya Rådhuset, Österportstorg.

Här kan du även lämna in det när du är klar. Öppettider 8.00-16.30.

På Trafikantdagen den 20 september kl. 11-16  hämtar och lämnar du ditt svar på torget.

Tävlingen avslutas fredag 20 september kl. 16. Vinnaren meddelas personligen via mail eller telefon.

Fredag 20 september

Plats: Österportstorg, Ystads kommun

Tid: 11.00-16.00

Det här händer!

• Smoothiecykel. Trampa fram din egen smoothie.
  • NTF informerar om trafiksäkerhet.
  • Ystads OK ordnar foto-orientering i centrala Ystad
  • Skånetrafiken informerar om nya biljettsystemet, appen och nya linjenätet.
  • Tävling med fina priser. Vinn hjälmen Hövding!
  • Ystads kommun informerar om trafik och energi- och klimatrådgivning och finns på plats för att svara på frågor.
  • Vad ryms i en parkeringsyta? Kom och se!
  • Hur lång är en kilometer? Testa och se!
  • Vi bjuder på gratis kaffe!

Invigning Regementsgatan - pimpa din cykel och häng med

Fredagen 20 september kl. 11.00 inviger vi Regementsgatan! Efter invigningstal cyklar vi tillsammans på den nya cykelbanan.

Lådcykel, enhjuling, trehjuling? Dekorera gärna din cykel och häng med på turen på Regementsgatans nya cykelväg.

Publicerad 2019-09-06