Workshop om nya affärsmöjligheter med hjälp av globala målen

Den 20 mars arrangerar kommunerna i sydöst tillsammans med Tillväxt Syd och Sparbanken Syd en workshop om hur de globala målen kan omsättas i praktiken. Syftet med arrangemanget är att skapa tillfälle för företag och organisationer att hitta och utveckla idéer och inspireras av varandra.

- Oavsett kunskap om FN:s hållbarhetsmål och företagets storlek kan man omsätta de globala målen till sin egen verksamhet och det är detta vi ska göra förmiddagen den 20 mars i Tomelilla. Under 2018 anordnades två arrangemang som vid båda tillfällena hade över 100 deltagare och 60 företag och organisationer, så vi tror på ett stort engagemang även denna gång då vi växlar upp från inspiration och kunskapshöjande till verkstad, säger Lotte Nilsson, företagslots Ystads kommun.

Workshopen genomförs med inspiration från ett så kallat hackathon och leds av Karin Lintrup som bl a är projektledare på Ideon i Lund. Hackaton är ett evenemang där programmerare träffas för att lösa stora utmaningar med hjälp av kodning men idag används mötesformen inom flera områden.

- Många företag i vår region har hållbarhet integrerat i sin verksamhet, medvetet eller omedvetet. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för ett blomstrande näringsliv i vår region och detta är ett sätt. Genom att agera lokalt men tänka globalt och i linje med agenda 2030 så identifieras också nya affärer och nya möjligheter, säger Lotte Nilsson.

När: 20 mars kl. 09.00-12.00

Var: Teaterhallen, Tomelilla

Bakom arrangemanget står kommunerna Ystad, Tomelilla, Sjöbo, Skurup och Simrishamn tillsammans med Tillväxt Syd och Sparbanken Syd.

Läs mer om kommunens arbete med FN:s hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer.

 

 

 

Publicerad 2019-02-28