Sofia Öreberg ny samhällsbyggnadschef

Ystads kommuns nya chef för samhällsbyggnadsförvaltningen heter Sofia Öreberg. Hon kommer senast från tjänsten som avdelningschef för stadsutveckling på konsultbolaget Tyréns i Malmö och tillträder sin nya tjänst den 1 november.

Sofia Öreberg är arkitekt i grunden och har många års erfarenhet inom samhällsbyggnad  och strategisk stadsplanering efter kommunala chefsuppdrag i både Malmö stad och Helsingborg stad.
 


- Jag är mycket glad att vi har rekryterat Sofia till den viktiga tjänsten som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen. Sofias bakgrund som samhällsbyggare och hennes personliga egenskaper passar perfekt i arbetet med att utveckla Ystads kommun, säger kommundirektör Jonas Rosenkvist.
 


- Det ska bli fantastiskt roligt att få arbeta med Ystads utveckling, bygga vidare på de kvaliteter som finns i kommunen och ta sikte på framtidens möjligheter, tillsammans med medarbetarna på samhällsbyggnad, säger Sofia Öreberg.
 
Sofia Öreberg efterträder tidigare samhällsbyggnadschefen Andreaz Strömgren som lämnade sitt uppdrag i Ystads kommun den siste augusti för tjänsten som kommunchef i Timrå.

Leila Ekman är tf samhällsbyggnadschef till och med den 31 oktober.sofia öreberg

Publicerad 2016-09-06