Frågor och svar om tillgänglighet och språkversioner

Lättläst

Information på lättläst finns nu på val.se.

Teckenspråksfilmer

Informationsfilmer på teckenspråk finns nu på val.se.

Andra språk

Faktablad om röstningsprocessen kommer att finnas som pdf på val.se och går att skriva ut. Faktabladen kommer att publiceras allteftersom på val.se. De kommer att finnas på följande språk:
albanska, arabiska, bosniska/kroatiska/serbiska, engelska, finska, franska, jiddisch, kinesiska, nordkurdiska, lulesamiska, meänkieli, nordsamiska, persiska (farsi), polska, romska lovari, romska kelderash, romska arli, romska kale, rumänska, ryska, slovakiska, slovenska, sorani (sydkurdiska), somaliska, spanska, sydsamiska, syriska, thailändska, tigrinska, turkiska och tyska. Ett motsvarande faktablad kommer att finnas på svenska.

Engelsk översättning

En engelsk översättning av delar av webbplatsen finns.

Instruktionsfilmer om röstning

Här kan du se filmer förtidsröstning, att förtidsrösta utomlands och hur det går till att rösta i vallokal på valdagen.

Rösta i förtid

Rösta på valdagen