Förskola & Grundskola

Du vet väl om att vi serverar frukost i din skolrestaurang varje morgon, även för dig som inte är inskriven i fritidsverksamheten. På eftermiddagen finns även ett mellanmål att köpa. Frukost och mellanmål dukas upp i bufféform och betalas kontant.

Måltiden i förskolan

Vi erbjuder frukost, lunch och mellanmål varje dag för inskrivna barn i verksamheterna. Maten tillagas på plats i våra tillagningskök. Till lunchen serveras säsongens grönsaker som ska locka barnen att prova både traditionella och nya sorters grönsaker.

Måltiden i skolan

Alla skoldagar erbjuds frukost och mellanmål i skolrestaurangerna. De flesta skolrestauranger har öppet 07.15-08.00 för elever som inte är inskrivna i fritidsverksamheten, hör hur det är på just din skola! Detta är en god möjlighet för föräldrar att säkra upp att barnen äter frukost innan skoldagen. Ingen föranmälan krävs. Maten tillagas på plats i våra tillagningskök.

Priser

Frukost 12kr och mellanmål 15kr.

Lunchen är kostnadsfri och eleverna erbjuds en härlig grönsaksbuffé där säsongens grönsaker ingår. Det ingår även dressing, hårt bröd, bordsmargarin, ekologisk lättmjölk samt vatten.

Varje dag erbjuds även ett vegetariskt alternativ för samtliga.

Frukt som mellanmål finns att köpa i skolrestaurangen till ett förmånligt pris.

Vi följer livsmedelsverkets riktlinjer "bra mat i skolan och bra mat i förskolan"

Skollunchen ska tillgodose 30% av det totala dagsintaget av energi, den ska kompletteras med god och näringsrik frukost, mellanmål och middag.

Matråd

På varje skola och en del förskolor finns det matråd. I dessa deltar elever, kock, och rektor eller lärare. Frågor som diskuteras är pågående meny, temadagar, ordningsregler och samarbete kring temaarbete i skolan och förskolan.

Specialkost

Specialkost serveras av medicinska, etniska eller religiösa skäl. För medicinska skäl krävs ett läkarintyg. Kontakta gärna köket för att diskutera ditt barns behov.

Intyg för specialkost lämnas in under E-tjänsten - Mina sidor.

Publicerad 2023-11-21, Uppdaterad 2024-01-29

Kontakt

Kostenheten
Marie Balksäter
Enhetschef skola/förskola
0411-57 72 28

Skolmaten mobilapp

Skolmaten - www.dinskolmat.se

Matsedel i mobilen
Ta reda på veckans meny för alla Ystads kommuns skolor.

 

Ladda ner appen:

En tjänst från 
www.skolmaten.se