Arbetsplatserna

Information om arbetsområde och arbetsuppgifter, 18-19 år

Arbetsplatserna finns inom olika områden i Ystads kommun.

Till några av arbetsplatserna behöver du lämna ett utdrag ur brottsregistret. Om det gäller just dig, meddelar vi, när vi skickar besked om sommarjobben.

Uttagning till jobben kommer att ske genom intervjuer.

Arbetstiden är 6 timmar per dag. Variationer på detta kan förekomma på vissa arbetsplatser.

Du måste ha fyllt 18 år när du vill börja sommarjobbet och du får inte fylla 20 år förrän efter det att du slutat.

Perioderna i år är

Period 1 21/6-16/7
Period 1 innehåller 19 arbetsdagar med sex timmar per dag, dvs. 114 timmar.
Midsommarafton är inte en arbetsdag och kan inte arbetas in.

Period 2 19/7-13/8
Period 2 innehåller 20 arbetsdagar med sex timmar per dag, dvs. 120 timmar.


Våra arbetsområden

Vård och Omsorg

Arbetsplatserna är äldreboenden och hemtjänsten. Arbetet innebär att du, tillsammans med ordinarie personal, tar hand om våra brukare. Du får en god inblick i hur det är att arbeta i vård och omsorg och erfarenhet av att arbeta med människor. Erfarenheten av att möta människor i olika situationer har du nytta av i många andra yrken som t ex butik och handel, polis men även i barnomsorgen för att nämna några.

Vid ansökan: Ange VOO - och motivera ditt val.

 

Sommarjobba i Havet

Under tre veckor kommer Marietorps naturskola att erbjuda sommarlediga barn och vuxna aktiviteter vid och i havet. Vi kommer att ha vadarbyxorna på för att med hjälp med håv undersöka vad som lever i vattnet. 

Till dessa aktiviteter vill vi gärna ha hjälp av någon ungdomsledare. I arbetet ingår även information om både havet och verksamheten till besökarna.

Platsen för aktiviteterna är Marinan i Ystad.

Gå in och läs lite mer om Marinpedagogisk verksamhet

Vid ansökan: Ange HAV - och motivera ditt val.

 

Ystad Studios Visitor Center

YSVC är ett filmupplevelsecenter för familjer, turister, grupper och andra besökare. Här får besökaren uppleva och utforska filmens värld både framför och bakom kameran.

Man kan kliva rakt in i studiobyggen, se och prova rekvisita och skapa själv med professionell teknik och med hjälp av personalen. Man kan fördjupa sig i Mankells Wallander-värld, roa sig i Cirkus Imagos manege eller följa med på en rymdtur med Pax och gänget från Vintergatan. Här finns även ett kafé och en shop med filmsouvenirer. Ett krav är flytande svenska och engelska och att våga tala inför folk.

Gå in och läs mer på www.ystad.se/kultur/film-i-ystad/ysvc

Vid ansökan: Ange YSVC – och motivera ditt val

 

Sommarvärdar

Sommarvärdarna kommer att vara främst på stränderna.
Arbetet innebär att vara värd på stränderna och områdena däromkring. Detta för att bidra till att rekommendationerna utifrån pandemin följs. Hjälpa till med att upprätthålla den allmänna ordningen och servicenivån för invånare och turister blir också en del av arbetsuppgifterna.
Det kommer att finnas arbetsledare hela tiden.

Vid ansökan: Ange STRAND – och motivera ditt val

 

Kök och restaurang

Arbetsplatserna är förskolor, fritidshem och äldreboenden i hela kommunen. Du får hjälpa till att förbereda maten och sedan ställa fram den. Och så förstås plocka undan och diska.

Vid ansökan: Ange KÖK – och motivera ditt val

 

Ystad Arena Bad och Nybrostrandsbadet

Arbetsplatserna är kommunens båda badanläggningar. Arbetet innebär att du, tillsammans med ordinarie personal, får vara med i badbevakning och städning men även vara behjälplig med andra förekommande arbetsuppgifter.

Du är ambitiös, noggrann och har stor ansvarskänsla. Du är serviceinriktad och positiv. Du kommer att jobba i ett arbetslag.

Vid ansökan: Ange BAD – och motivera ditt val.

 

 

 

 

Publicerad 2021-03-22, Uppdaterad 2021-03-23