_B7B4555.JPG

Åvallafestivalen

Åvallafestivalen onsdag 19 juni 2019

Välkomna till Åvallafestivalen!

Ystads unga kulturfestival med massor av musik, konst, litteratur, och olika aktiviteter på Åvallastråket med klubb Ungdomens hus. Ett gratis och drogfritt evenemang för dig som vill kickstarta sommarlovet!

Vi arbetar just nu för fullt med att fylla festivalen med mer innehåll och sidan kommer att uppdateras med fler aktiviteter och artister - så håll utkik!

Detta är klart för festivalen:

AMFISCENEN

Öppen scen – För dig som vill uppträda själv!

Framför din egen akt på scen med professionellt ljud och ljus. Sång, dans, poesi, nycirkus eller något helt annat – du bestämmer!  Till ditt förfogande finns våra coacher som under dagen hjälper dig att utveckla ditt scenframträdande.

Anmäl dig till Öppen scen redan nu!

 
porträtt Keyyo

Keyyo – en av de absolut mest lovade komiska talangerna idag. En inspiratör för många med en av Sveriges största Youtube-kanaler med inriktning på komik. Hon är en stor humorist och imitatör med rötter i Ryssland och trots sin unga ålder har hon redan varit en aktiv video-bloggare i över 10 år. Hon har turnerat med sin soloshow "Ryssen kommer". Ni har sett henne leda TV-programmet Talang och i TV-serier som "Keyyo o co" och "Keyyo med Rheborg i Ryssland". Ta chansen och möt Keyyo i ett modererat samtal!

 

 

 

Unga Scener –  Våra stjärnor från Unga Scener kör live från Amfiscenen.

Fler artister tillkommer!

 

WORKSHOPPAR
Festivalen bygger på ungas eget deltagande och erbjuder kreativa verkstäder där en kan utforska olika konstnärliga uttrycksformer.

Bibblantältet - Här kan du få tips på en massa bra sommarläsning och slappa i festivalens lounge. Skapa Blackout Poetry i  poesihörnan och dekorera cupcakes i muffinsverkstan. Fiska ett boktips och välj en presentbok ur bokbadspoolen. Glöm inte tagga din läsning med #bokbadystad.

SkulpturDet postapokalyptiska hantverkskollektivet Babels Rehab - Efter apokalypsen, vad är värt att återskapa? Tandborsten eller mobiltelefonen? Föreställ dig att världen såsom du känner den idag har gått under. Ett nytt samhälle måste byggas upp. Vad finns det i spillrorna av vår civilisation? Vad kan göras bättre? Vad behöver vi? Och framförallt – vad vill vi ha, nu när vi har chansen att börja om på nytt? Konsumtionssamhället har efterlämnat ett outtömligt materialförråd av allt möjligt, från skosnören till gamla leksaker. Men hur kan allt det komma till nytta nu? I workshopen Babels Rehab undersöker vi tillsammans med konstnären Nina Jensen hur vi kan återskapa och återbygga med olika typer av efterlämnat material. Den fiktiva berättelsen om apokalypsen är workshopens utgångspunkt, från den kan vad som helst hända - det är ni som bestämmer! För alla åldrar.

 

Konstverk med dinosarie och vattenglasTATUERINGSSTUDION - Bästa Biennalen presenterar stolt konstnärerna Lisa Ewald och Emma Philpson. Kom till deras tatueringsstudio och få en teckning ritad på din kropp. För alla åldrar.

 

 

 

 

Unga Scener - Youtubekanalen Unga Scener öppnar popup-studio under Åvallafestivalen.

Kolla in Unga Scener på Youtube.

 

CLUB UG

Festivalens stora final äger rum på Ungdomens hus! Garanterad klubbstämning med alkoholfria drinkar och DJ's utlovas. Blir vi riktigt bra polare med vädret så kan ni räkna med fest på innergården. 

 

Festivalen är en del av sommarlov Ystad och möjliggörs av:

Ystads kommun, Kulturnämnden, Ystads bibliotek, Ungdomens hus, Kulturcrew Ystad-Simrishamn-Tomelilla, Ystads konstmuseum, Ystads Gymnasium, Estetiska programmet, Ungdomsfullmäktige, Fältgruppen, Antidroggruppen.

 

Kontakt:

Susann Roos

Kulturutvecklare, Ystads kommun

0411-577140, 0709-477140

susann.roos@ystad.se

 

Karin Holmström

Barnkulturutvecklare , Ystads kommun

0411-57 7396, 0738-546321

karin.holmstrom@ystad.se

 

 

 

 

Publicerad 2018-05-14, Uppdaterad 2019-05-21