Avallafestivalen_toppbild.jpg

Åvallafestivalen

Ystads unga kulturfestival med massor av musik, happenings och olika aktiviteter på Åvallastråket, Stadsbiblioteket och Ungdomens hus. Ett gratis och drogfritt evenemang för dig som vill kickstarta sommarlovet!

Program

På Amfiscenen

Kl. 16 -17 Kvinnliga situationen - Ett mångsidigt hiphop-crew med bas i Malmö.

Kl. 17-17.30 Hampus Hedström – Influencer med egen Youtube-kanal.

Kl. 18-19.30 Öppen scen – Unga talanger!

Kl. 19.30-19.45 Studio Danza – Dansglädje och överraskningar från Ystads eminenta dansstudio.

Kl. 20.00-20.30 Shirin - En sensationell röst, en färgstark personlighet och en begåvad låtskrivare.

Workshoppar - Kreativa verkstäder där du utforskar olika konstnärliga uttrycksformer

Kl. 15-19 Graffitiworkshop med Ruskig - Hitta ditt eget uttryck med sprayfärger! Plats: Graffitiväggarna

Kl. 15-19 Kreativ verkstad – Gör din egen vimpel med Ystads konstmuseum. Dessutom! Screentrycksutställning! Plats: Ateljétältet

Kl. 15-19 Upplev både VR och AR med VR Ystad! Plats: Loungetältet

Kl. 15-18 Kulturklubben presenterar: Force Majeure - Ett bunkerskräcklajv. Plats: Biblioteket

Schysst häng, mat, glass, kaffe

Kl. 15-20.30  Mötesplatsen KFUM med kubb, volleyboll, indiaka, innebandy mm. 

Kl. 15-20.30 Loungetältet – Chilla i vårt gemensamma vardagsrum

Kl. 17-20.30 Minimax kylstekta glass – Show och glass i ett!

Kl. 15 – 20.30 Grekisk mat hos Theon´s Taverna, Scouternas Kiosk&Korv, Kaffe från Fogarolli.

Dessutom! Besök av AFS - en ideell utbytesorganisation och jobbar med interkulturell utbildning.

Ungdomens hus

Kl. 15-18 Öppet Hus med grillning och festivalstämning på innergården med olika småtävlingar med priser.

Kl. 16-18 Invigning av Ungdomens Hus nya spelrum med sprillans nya speldatorer.

Kl. 20-23 Club UG - Alkoholfria drinkar och garanterad klubbstämning med DJ Suck-Ma-Titties på scen! 13-25 år, fritt inträde.

Fullt ös i skateparken under dagen-passa på att prova våra nya kickar och skateboards!

Håll även utkik under dagen efter vår Club UG representanter som delar ut gratis drinkbiljetter inför kvällen!

Festivalen är en del av sommarlov Ystad och möjliggörs av:Ystads kommun, Kulturnämnden, Kultur Ystad, Ystads bibliotek, Ungdomens hus, Kulturcrew Ystad-Simrishamn-Tomelilla, Ystads konstmuseum, Ystads Gymnasium, Estetiska programmet, Ungdomsfullmäktige, Studio Danza, KFUM, JP Ljud, VR Ystad, Fältgruppen och Antidroggruppen.

Åvallafestivalen läs mer:

Öppen scen på Amfiscenen – För dig som vill uppträda själv!

Framför din egen akt på scen med professionellt ljud och ljus. Sång, dans, poesi, nycirkus eller något helt annat – du bestämmer!  Till ditt förfogande finns en jury som ger dig respons på ditt framträdande. Juryn består av Frida Green (Talang), Charlotta Blom (kulturchef & körledare) och Carola Gillheim (Studio Danza).

På scenen – Fler artister

Hampus Hedström – Influencer med egen Youtube-kanal där han laddar upp ett humorklipp i veckan. Blandar stand-up med föreläsning om hur man når sin dröm oavsett mål.

Shirin - En sensationell röst, en färgstark personlighet och en begåvad låtskrivare som är aktuell med ”That Beat”, ” Love like Chemicals” och ”Together We Are Weak”.

Studio Danza – Dansglädje och överraskningar från Ystads eminenta dansstudio.

Kvinnliga situationen - Ett mångsidigt hiphop-crew med bas i Malmö, verksamma både på och utanför scenen. De gör gig och workshops, med en röd tråd: Hip Hop som aktivism.

Workshoppar - Kreativa verkstäder där du utforskar olika konstnärliga uttrycksformer

Hiphopworkshop med Kvinnliga situationen – Lär dig mer om hiphopens historia, aktivism och hur en skriver raplåtar samt experimentell dancehallworkshop inne på biblioteket.

Graffitiworkshop med Ruskig - Hitta ditt eget uttryck med sprayfärger och möt konstnären som uppmuntrar alla att stå för det fria ordet, tänkbart som otänkbart.

Kreativ verkstad i ateljétältet – Gör din egen vimpel med Ystads konstmuseum och konstnären Johanna Schartau samt pedagogerna Anna Norberg och Madelene Oldeman. Dessutom! Screentrycksutställning!

Coachning inför öppen scen - Utveckla ditt scenframträdande med hjälp av Frida Green och Lisen Nilsson på Ungdomens hus.

Force Majeure - ett bunkerskräcklajv. Force Majeure är ett nybörjarvänligt lajv som passar både för dig som är intresserad av att prova på lajv och dig med mer erfarenhet. Läs mer genom att klicka här!

Schysst häng

Festivalstämning på hela området med schysst häng i loungetältet, VR-upplevelser, aktiviteter med mötesplats KFUM, fika, mat, grillad korv med scouterna med mera! Ungdomens hus har öppet med grillning på innergården, småtävlingar med priser, fullt ös i skateparken, prova nya kickar och skateboards. Dessutom invigning av det nya spelrummet med sprillans nya speldatorer!

Club UG

Festivalens stora final äger rum på Ungdomens hus! Garanterad klubbstämning med alkoholfria drinkar och dj Suck-Ma-Titties på scen. Håll utkik efter Club UG representanter som under dagen delar ut gratis drinkbiljetter.

Dj Suck Ma Titties är Mattis, feministen från Ystad som gjort dj-karriär i Malmö där hon också jobbar med musik och jämställdhet. Hon återvänder nu till sin hemstad för att bjuda på en kavalkad av hits för er på Åvallafestivalen. Räkna med mycket Grrrlpower anthems från alla våra divor och RnB bangers från alla tider!

Publicerad 2018-05-14

Anmälan öppen scen

Öppen scen!

Vill du uppträda på en scen med professionell ljus- och ljudteknik (t.ex musik, dans, cirkus eller annat)?

Vill du få möjlighet att utvecklas genom att få coachning inför ditt uppträde av bla Frida Green? Vill du få feedback direkt efter att du stått på scen av en jury bestående av Frida Green (Talang),  Charlotta Blom (Kulturchef & körledare) & Carola Gillheim (Studio Danza)

Välkommen med din anmälan: Länk till anmälan öppen scen

Anmälan Hiphopworkshop

Workshop kl 10-15 med Kvinnliga Situationen

Kvinnliga Situationen är ett hiphopkollektiv från Malmö som både står på scenen och håller i workshops. Den 19 juni kommer de till Ystad och håller i en workshop för de som vill lära sig mer om hiphopens historia, aktivism och hur en skriver raplåtar. 

På eftermiddagen kommer även Kusíga från Kvinnliga Situationen hålla en experimentell dancehall-workshop. 

På kvällen får ni möjlighet att se Kvinnliga Situationen tillsammans på scen när de uppträder på Åvallafestivalen. Missa inte något av detta!

Filmklipp

Lunch ingår, ange eventuella allergier. 

Från 12 år. Begränsat antal plaster. Föranmälan från 6 juni till: sara.soderberg@ystad.se

Anmälan screentryckworkshop

Sommarlov på Ystads konstmuseum!

Tryck din egen affisch, designa en väska! Ord och bild med screentryck. Välkomna till en tre dagarskurs i screentryck tillsammans med konstnären Johanna Schartau. Kursen är uppdelad i ett förmiddagspass för åldern 6 – 10 år, kl. 9.30 – 11.30, och ett eftermiddagspass för åldern 11 – 15 år, kl. 12.30 – 14.30. Begränsat antal platser, föranmälan krävs. Kom i oömma kläder och ta gärna med  t-shirt, linne, klänning att trycka dina egna mönster, ord och figurer på. Anmälan skickas till: anna.norberg@ystad.se med namn och ålder på kursdeltagaren samt kontaktuppgifter till målsman. Observera att kursen är i tre dagar: 15, 18 och 19 juni.

Tisdagen den 19 juni avslutas kursen med en gemensam vernissage på Åvallafestivalen i Ystads konstmuseums ateljétält, kl. 16.00 – 19.00. Tältet öppnar kl. 15.00 med kreativ verkstad på temat vimplar tillsammans med konstnären Johanna Schartau och konstpedagogerna Anna och Madelene.