Tiger_graffiti.JPG

Åvallafestivalen

Ystads unga kulturfestival

Vad vill du göra istället?

I år kan vi inte genomföra Åvallafestivalen som vanligt. Men vi vill gärna höra dina tankar och idéer om hur vi möts genom kulturen på andra sätt. Digitala events? Öppen scen? Fotomaraton? Fanträffar? Challenges? Skicka in dina tips och idéer till oss!

Sara Söderberg
sara.soderberg@ystad.se
0709477139

Susann Roos
susann.roos@ystad.se
0709-477140


Åvallafestivalen ägde rum 19 juni 2019! Nedan kan du läsa om vad som stod på programmet. Under våren kommer information om Åvallafestivalen 2020!

Ystads unga kulturfestival med massor av musik, konst, litteratur, och olika aktiviteter på Åvallastråket med efterfest på Ungdomens hus. Ett gratis och drogfritt evenemang för dig som vill kickstarta sommarlovet!

Åvallafestivalen - Program


På Amfiscenen

15-15.30 C.I.M. Culture In Motion - Fantastisk dansgrupp från kulturskolan i Simrishamn

15.30-16.30 Keyyo - En av de absolut mest lovade komiska talangerna idag.

16.45- 18.15 Öppen scen – Unga talanger!

18.30-19 Unga scener med Emil Forsbrand, Tyrone Michele, Rosanna Kumerle, Kikko, Chantel och Acyy

19.30-20.30 Liamoo - En av Sveriges framstående popartister!

 

Kreativa verkstäder

15-17.30 Unga Scener – Musikstudioworkshop tillsammans med producenten Emil Forsbrand. Unga Scener är plattformen för unga kreatörer som har olika serier på sin Youtube kanal samt Spotify, där de gör videos med unga talanger som rappar eller sjunger med egenskriven text.

15-19 Bibblantältet - Blackout Poetry i  poesihörnan och cupcakes i muffinsverkstan. Fiska ett boktips och välj en presentbok ur bokbadspoolen eller slappa i festivalens lounge.

15-19 TATTUVERINGSSTUDION - Bästa Biennalen presenterar stolt konstnärerna Lisa Ewald och Emma Philpson. Få en teckning ritad på din kropp.

15-19 Graffitiplank med Kulturcrew - Hitta ditt eget uttryck med sprayfärger.

15-19 Kärlek och raggmunkar – I Klostrets tält finns mängder med örter och örtkunskap på temat kärlek. Lust och olust! Hämnd och begär! Amulettillverkning, quiz och kärleksdryck.

 

Festivalstämning, mat, kaffe 15-20.30

Mötesplats KFUM finns på plats med sin mobila fritidsgård.

KorvOlle kommer med sina finfina korvar.

Bibblan bjuder på kaffe från Fogarolli.

Ungdomens hus Kl. 20-23 

Club UG - Festivalens stora final äger rum på Ungdomens hus! Alkoholfria drinkar och garanterad klubbstämning med DJ Suck-Ma-Titties!

 

 

Kille står på händer framför graffitivägg

 

Öppen scen – För dig som vill uppträda själv! Framför din egen akt på scen med professionellt ljud och ljus. Sång, dans, poesi, nycirkus eller något helt annat – du bestämmer!  Till ditt förfogande finns våra coacher som under dagen hjälper dig att utveckla ditt scenframträdande.

 

 

 

 

 

Artisten Liamoo

 

LIAMOO - har på kort tid vuxit fram som en av Sveriges framstående popartister med en röst som de allra flesta nu är bekanta med. Efter förra årets succé med ”Last breath” och rap i Melodifestivalen återvände LIAMOO med Hanna Ferm och skapade årets superduo med låten ”Hold You”. 2016 vann LIAMOO svenska folkets hjärtan med sin förmåga att både rappa och sjunga när han medverkade i svenska Idol. När sommaren 2019 fortfarande är ett oskrivet papper kan vi konstatera att LIAMOO kommer skapa oförglömliga sommarminnen på scen.

 


porträtt Keyyo

Keyyo – en av de absolut mest lovade komiska talangerna idag. En inspiratör för många med en av Sveriges största Youtube-kanaler med inriktning på komik. Hon är en stor humorist och imitatör med rötter i Ryssland och trots sin unga ålder har hon redan varit en aktiv video-bloggare i över 10 år. Hon har turnerat med sin soloshow "Ryssen kommer". Ni har sett henne leda TV-programmet Talang och i TV-serier som "Keyyo o co" och "Keyyo med Rheborg i Ryssland". Ta chansen och möt Keyyo i ett modererat samtal!

 

 

 

 

Unga Scener logotyp

Unga Scener – presenterar tillsammans med Åvallafestivalen en fullspikad dag med workshops och live musik. Unga Scener bjuder på en workshop tillsammans med producenten Emil Forsbrand och live framträdande med Tyrone Michele, Rosanna Kumerle, Kikko, Chantel och Acyy. Unga Scener är plattformen för unga kreatörer som har olika serier på sin Youtube kanal samt Spotify, där de gör videos med unga talanger som rappar eller sjunger med egenskriven text. Idag har Unga Scener över 2 miljoner plays. och närmare tjugotusen lyssnare per månad.

Unga Scener på Youtube.

 

 

Kvinna badar i böcker

 

Bibblantältet - Här kan du få tips på en massa bra sommarläsning och slappa i festivalens lounge. Skapa Blackout Poetry i  poesihörnan och dekorera cupcakes i muffinsverkstan. Fiska ett boktips och välj en presentbok ur bokbadspoolen. Glöm inte tagga din läsning med #bokbadystad.

 

 

 

 

 

 

Konstverk med dinosarie och vattenglas

 

TATTUVERINGSSTUDION - Bästa Biennalen presenterar stolt konstnärerna Lisa Ewald och Emma Philpson. Kom till deras tatueringsstudio och få en teckning ritad på din kropp. För alla åldrar.

 

 

 

Graffitimåleri

 

Graffitiplank med Kulturcrew - Hitta ditt eget uttryck med sprayfärger. Under festivalen finns möjlighet att testa på att spraya graffiti. Tre stora plank finns att färglägga. Där kommer finnas skyddskläder, munskydd och sprayburkar. Personal kommer att finnas på plats för att hjälpa. Barn under 10 år välkomna i sällskap med vuxen.

 

 

 

 

 

Örter med Klostret i bakgrund

 

Kärlek och raggmunkar – Välkommen in i Klostrets tält och lär dig något om Kärleken. Denna eviga kärlek, som alltid funnits och förhoppningsvis alltid kommer att finnas! Mängder med örter och örtkunskap på temat kärlek. Lust och olust! Hämnd och begär! Den kan hanteras på väl beprövade sätt med medicinalväxter, amuletter, poesi och magiska handlingar. Skapa din egen amulett att bära med dig– beroende på vilket problem du vill hantera såklart. Testa dina kunskaper i ett quiz på temat och vinn munkar. Dessutom bjuds det på kärleksdryck!

 

 

 

DJ SUCK MA TITTIES

 

Club UG - Festivalens stora final äger rum på Ungdomens hus! Garanterad klubbstämning med alkoholfria drinkar och DJ Suck-Ma-Titties - aka Matilda (Mattis) Årestad älskar att pleasea sin publik och gör det med stolthet! När du inte ser henne DJa 80’s hits, guilty pleasures och RnB Bangers var och varannan helg på Klubb I Wanna Dance With Somebody eller Treat Yo Self på Moriskan så står hon på scen och rockar loss med riotgrrrlbandet ARRE! ARRE! Hon mixar stilar hej vilt, helt utan skam men alltid i takt och med ett enda motto, att alla ska kunna sjunga med! Denna kväll kommer hon skräddarsy sin playlist med sina bästa sommarhits blandat med hits for kidz!

 

 

Dessutom!

Bibblan bjuder på Fogarollikaffe - Fogarolli gästar festivalen med sina fina kaffevagn. KorvOlle kommer och säljer finfina korvar. Mötesplats KFUM finns på plats med sin mobila fritidsgård.

 

Festivalen är en del av sommarlov Ystad och möjliggörs av:

Ystads kommun, Kulturnämnden, Ystads bibliotek, Ungdomens hus, Kulturcrew Ystad-Simrishamn-Tomelilla, Ystads konstmuseum, Klostret i Ystad, Ystads Gymnasium, Estetiska programmet, Ungdomsfullmäktige, KFUM, Fältgruppen, Antidroggruppen.

 

Kontakt:

Susann Roos

Kulturutvecklare, Ystads kommun

0411-577140, 0709-477140

susann.roos@ystad.se

 

Karin Holmström

Barnkulturutvecklare , Ystads kommun

0411-57 7396, 0738-546321

karin.holmstrom@ystad.se

 

 

 

 

Publicerad 2018-05-14, Uppdaterad 2020-04-22