Stahlhammer Klezmer Trio

Stahlhammer Klezmer Trio


Arena/Plats: Teatercafé

Stahlhammer Klezmer Band, bestående av Semmys farfar och farbröder, grundades 1920 i Polen, gav konserter och spelade på fester fram till 1939.

Ensemblen spelade traditionell judisk-östeuropeisk festmusik, det som idag kallas klezmer, men man spelade även annan musik som var populär för tillfälligt och sådant de tyckte om. De höll även en dansskola.

Andra världskriget satte stopp för ensemblen. Semmy har skrivit en bok om sin familjs öden, Kodnamn frisör, som beskriver tiden innan, under och efter kriget.

Semmy för familjetraditionen vidare med Stahlhammer Klezmer. Trion har konserterat sedan 2009 på åtskilliga festivaler, kammarmusikföreningar, kyrkor, synagogor och cirkustält. Turnéer i USA, Kanada och Makedonien. De har varit Ingmar Bergmanstipendiater samt spelat för SR och SVT. 2018 planeras CD-release.

Klezmermusiken förmedlar berättelser som berör. Alla kan känna igen sig i de arketypiska tonspråken. De är specifika och även universella. Genom blandningen av genrer kan också folk med olika social och etnisk bakgrund finna något bekant och kanske även få något helt nytt.


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.