Nya Svenska Ord - en humorshow med David Sundin

Nya Svenska Ord - en humorshow med David Sundin

David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter och med föreställningen Nya Svenska Ord återvänder han till standup-scenen för första gången på många år.


Arena/Plats: Ystads Teater

David spelade sin standupföreställning Nya Svenska Ord hösten 2021 och efter publikrusningen förlängs turnén till våren 2022. Den 7 maj kommer David till Ystads Teater! Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik.  
– Jag kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som jag tycker saknas i det svenska språket, säger David. Till exempel finns det inget bra ord för att beskriva "stulen fruktkompott" – det är ju långt och ganska krångligt att säga. Då är det ju mycket enklare att säga ”snylt” tycker jag. Förutom det blir det helt nyskriven standup och säkert en och annan klassiker. 
 
Föreställningen skulle ha haft premiär hösten 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Under hösten 2021 blev det 35 föreställningar runt om i Sverige och under våren 2022 förlänger David turnén med flera stopp i bland annat Sundsvall, Nyköping, Halmstad, Vara, Kristianstad och Kungsbacka.

Om David Sundin 
David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter tack vare succéer som Bäst i test och Melodifestivalen. Hösten 2021 utsågs han till Årets manliga programledare på Kristallengalan och i december såg vi honom i julkalendern En hederlig jul med Knyckertz på SVT. I vår är han aktuell med bland annat en ny säsong av Bäst i test. 


Boka biljett