Anita & Gunnars jul

Anita & Gunnars jul

Efter idel stående ovationer för musikteaterföreställningen Anita & Gunnar om schlager-ikonerna Anita Lindblom och Gunnar Wiklund, gör vi nu Anita & Gunnars Jul!


Arena/Plats: Ystads teater

Precis som i original-Anita & Gunnar träffas de två vännerna i ”efterlivet”, den här gången för att fira jul tillsammans. En del förvecklingar uppstår, men huvudtonen är en riktigt varm och nostalgisk jul. Musiken är till största delen melodier från respektive Lindbloms och Wiklunds julskivor från 1960- och 70-talen.

Gunnar Wiklund och Anita Lindblom var två av Sveriges största artister, som dessutom var förlovade och sammanlevde ett halvår i Sköndal 1960.
Han är förknippad med otur, hon snarare med en förmåga att sätta sig själv i klistret.
Båda hade sina duster med pressen och Skatteverket och trots enorma framgångar och alla förutsättningar för att skapa sig lyckliga liv, blev inget riktigt vad de hade hoppats.

Gunnar, av många ansedd som 60-talets största sångare, hade 37 låtar på Svensktoppen och hans kanske största hit – Nu tändas åter ljusen i min lilla stad – sålde över 200 000 exemplar. Men efter en rad motgångar under 70- och 80-talen, beskrev han sig själv som bitter och bortglömd. Efter att ha drabbats av cancer dog han utblottad 1989.

Anita slog igenom 1957 med När svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun, och blev på köpet genast skandalomsusad. Och skandaler fortsatte att kanta hennes liv och karriär, kombinerat med stora framgångar som sångerska och skådespelerska. Hennes största hit, Sånt är livet, är fortfarande bekant för de flesta även i våra dagar. Anita drog sig tillbaka från rampljuset på 80-talet och ansåg sig förföljd och orättvist behandlad.

Föreställningens längd: 2 tim inkl paus.

Vid bokning av Lustkortsbiljett skall Lustkortet tas med och vid anmodan uppvisas! Max 2 personer/lustkort.


Boka biljett