No Business Like Show Business

No Business Like Show Business

No Business Like Show Business är en musikalföreställning i två akter som ingen äkta musikalfantast har råd att missa. Gunilla Backman gästar konserten i Ystad där hon, tillsammans med solister och musiker i absolut toppklass, skapar magi och spänning i ett nyskrivet manus om de outtalade berättelserna som ägt rum bakom kulisserna, i jakten på de stora succéerna.


Arena/Plats: Ystads Teater

No Business Like Show Business

No Business Like Show Business är en musikalföreställning i två akter som ingen äkta musikalfantast har råd att missa. I Ystad gästas konserten av fantastiska Gunilla Backman.

Fyra solister i absolut toppklass, Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne – tillsammans med Gunilla Backman – bjuder publiken på de största och mest kända musikallåtarna. Dessutom avslöjas de tidigare outtalade berättelserna bakom våra mest kända musikaler.

Vi analyserar musikalerna på ett roligt och spännande sätt: Varför brister huvudrollen alltid ut i en stor kärlekssång i slutet av akt ett? Vad händer om vi byter kön på roller? Hur sanningsenlig är filmen Fame egentligen?

Vi får dessutom ta del av de smaskigaste skildringarna, de smutsigaste intrigerna och allt det räv- och rackarspel som ägt rum bakom kulisserna i jakten på de stora succéerna.

Det blir klassiska musikalteman såsom romantik, olycklig kärlek, skräck och fantasi – allt i en kryddstark blandning, sammanflätat till en röd tråd i ett nyskrivet manus av den kände musikalkompositören Jan-Erik Sääf och musikalartisten Kim Bergkvist.

Närmare Broadway och West End än musikalföreställningen No Business Like Show Business går inte att komma.

Gästartist

Gunilla Backman

Solister: Andreas Eldeen, Kim Bergkvist, Johan Wikström och Kristina Hahne

Kapellmästare: Jan-Erik Sääf

 

INFORMATION OM DE MEDVERKANDE:

Gunilla Backman

Gunilla Backman har en gedigen meritlista och är en internationellt välkänd musikalartist. För den stora publiken i Sverige blev Gunilla välkänd i huvudrollen som Donna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia!” på Cirkus i Stockholm.

Hon har spelat musikal i Londons West End, i stora roller som Fantine i Les Miserables och Ellen i Miss Saigon. Samt i Tyskland och Björn & Bennys Chess i Danmark. Hon har setts i huvudroller i Sverige i bl.a. West Side Story, Sunset Boulevard, Les Miserables, Garbo the musical, Jesus Christ Superstar.

Dessutom har hon turnerat med Rhapsody in Rock och Sol vind och vatten med Janne Schaffer och Original ABBA Orchestra. Hon gjorde en egen föreställning Nära mig för Riksteatern . Under våren 2009 medverkade hon i showen Primadonnor på Hamburger Börs.

Hösten 2010 och våren 2011 spelade hon huvudrollen som Norma Desmond i Göteborgsoperans uppsättning av Andrew Lloyd Webbers musikal Sunset Boulevard, där också Fred Johansson spelade rollen som Max. Rollen som Norma gav henne svenska musikalpriset 2010.

Hösten 2012 spelade hon Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar på Göta Lejon i Stockholm. På våren 2013 Sommarnattens Leende på Malmö Opera. Hösten 2013 var hon solist med Peter Jöback i I love musicals och våren 2014 turnerade hon med Ola Salo i ytterligare en säsong av Jesus Christ Superstar. En turné med Chess in concert med bl.a. Anders Glenmark och Sarah Dawn Finer. De senaste åren har Gunilla spelat i ”La Cage aux Folles” på Uppsala Stadsteater, medverkat i Peter Jöbacks föreställning på Cirkus Med hjärtat som insats Spelat ormen Kaa i barnmusikalen Djungelboken. Turnérat med Kalle Moreaus i hyllningskonserten Thank you for the music. Även i flera konserter och tv program som Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, Bingolotto och Dobidoo. Senast spelar hon Abbedissan i The Sound of Music på Malmö Opera, 40 år efter att ha debuterat i rollen som Liesl i samma musikal. I Februari-22 sjunger hon Florence i Chess på Svenska i Helsingborg.

 

Andreas Eldeen

Andreas Eldeen är artisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano.

​Med tio produktioner på Malmö Opera och hundratals konserter i ryggen har Andreas Eldeen hittat sin plats, sitt sound och sin publik.

Han har gjort roller i b la The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö och haft ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende och Liberius i Doktor Zjivago.

Just nu är Andreas aktuell i Så som i himmelen på Malmö Opera

 

Kim Bergkvist

Kim Bergkvist är musikalartist, utbildad på anrika The Royal Academy of Music i London samt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

På musikalscener har ni bland annat kunnat se henne som Johanna Barker i Sweeney Todd på Dalateatern och Mrs Andersen i A Little Night Music på Ye Olde Rose and Crown Theatre i London. Kim har även spelat Ofelia i Hamlet på Kronborgs Slott och Josephine i Idioterna på Helsingborgs Stadsteater. Två somrar har hon spelat den kvinnliga huvudrollen i Klippans Bruksspel, På farfars tid samt Sunnerdahl på liv och död.

Förutom att spela musikal och teater har Kim turnerat som solist och körsångare i USA samt på kryssningsfartyg runt om i Europa.

 

Johan Wikström

Johan Wikström är uppvuxen i Leksand där han musikaldebuterade som 15-åring i musikalen Godspell där han spelade rollen som Johannes Döpare. Han utbildade sig sedan på Teaterhögskolan i Malmö.

 

Han har gjort roller som Riff i West Side Story, Edward i Blodsbröder på Värmlandsoperan, fackpampen Big Davey i Billy Elliot på Malmö Opera, Pilatus i Jesus Christ Superstar på Göteborgsoperan men har också erfarenhet från Tyskland och Theater des Westens i Berlin där han spelade Athos i musikalen 3 Musketiere.

På Lunds Stadsteater skar han halsen av Londonborna i titelrollen Sweeney Todd, en musikal han fick återse på Dalateatern, då som Judge Turpin. Han gjorde operadebuten som Don Bartolo i Skånska Operans uppsättning Barberaren i Sevilla. Han har även gjort Mr. Warbucks i musikalen Annie, Sky Masterson i Guys & Dolls, Georg von Trapp i Sound of Music, modigt Lejon i Trollkarlen från Oz, odödlig vampyr i titelrollen Dracula och rollen som Nathan Detriot i Guys and Dolls på Kristianstad teater.

 

Kristina Hahne

Kristina Hahne är utbildad musikalartist och har arbetat på scen sedan 2001, både i musikaler, shower och olika konserter.

Hon har gett liv till karaktärer som Sally Bowles i Cabaret, Miss Hannigan i Annie, Demeter i Cats, Syster Berthe i Sound of Music, Mickie i Grease, Fru Storch i Sällskapsresan The Musical, Marta i Spring Awakening, Claudine i Can-Can och Fröken Svan i Mölle by the Sea på Fredriksdalstestern. 

Kristina har även kunnat ses i musikaler som Jekyll&Hyde, Legally Blonde och My fair Lady. Dessutom har hon arbetat som sångsolist på de sju haven. På tyska och finska!

 

Jan Erik Sääf

Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som troligen skrivit flest musikaler i Sverige.

Bland 18 helaftonsföreställningar kan nämnas Camera - musikalen om Ingrid Bergman, Östgötateatern 2018, SPIRA 2020 och Jag blir nog aldrig bjuden dit igen, Malmö Opera 2016. 

Jan Eriks verk har hörts på många teaterscener i Sverige men även utomlands som i New York. Där vann musikalen William pris för ”best performance” 2013 på The New York International Fringe Festival. 

I pipelinen ligger en ny musikal om Bonds skapare Ian Fleming. Den spås ha internationell potential. Han har även en stor produktion av teatermusik på sin meritlista och sedan 2009 är han huskompositör på Moomsteatern i Malmö. 

Jan Erik har samarbetat och skrivit sånger till musikalstjärnor som Anders Ekborg, Gunilla Backman och och Åsa Fång. Nu skriver han till sig själv i form av solocabareten, Älskade Psykopat. 

 

Produktion

Manus: Jan Erik Sääf och Kim Bergkvist

Arrangemang: Jan Erik Sääf

Produktion: Set the stage – Entertainment, www.setthestage.se


Boka biljett