YSTAD WINTER PIANO FEST

YSTAD WINTER PIANO FEST

När vintern är som mörkast, julmaten behöver smältas och vi börjar längta mot ljuset och nästa festival – då kommer vi med denna nyhet! Jazzkonserter av högsta kvalitet! Ystadjazz arrangerar för första gången en vinterfestival, Ystad Winter Piano Fest.


Arena/Plats: Ystads Teater

Arrangör: Ystad Sweden Jazz Festival, thomaslantz17@gmail.com

Ystadjazz arrangerar för första gången en vinterfestival, Ystad Winter Piano Fest. Med en av Europas bästa Steinwayflygel på Ystads teater och en lånad flygel från Steinway till Ystad Saltsjöbad vill vi lyfta fram flera av våra främsta pianister.

Det säljs endast dagsbiljetter som gäller samtliga konserter aktuell dag. Priset för tre konserter är 600 kr.

Förmånserbjudande: Biljettköpare erhåller 40 % på Ystad Saltsjöbads ordinarie pris. Besök Spa på förmiddagen och jazz på eftermiddagen!

Med pianot i centrum blir det 6 konserter under 2 dagar.

Program:

27 dec  Ystads Teater  Dagsbiljett 600 kr

15.00 Johanna Summer ”Schumann Kaleidoskop” (DE)

Johanna Summer, prisbelönt pianist boende i Berlin, är på väg att bli ett stort namn på den europeiska jazzscenen. Hon gav ut sitt första album 2020, ”Schumann Kaleidoskop”. Mottagandet var entusiastiskt och skivdebuten beskrevs som nyskapande.

18.00 Nik Bärtsch solo ”Entendre” (CH)

Den schweiziske pianisten och kompositören Nik Bärtsch bjuder i denna solokonsert på egna kompositioner i nya, fascinerande arrangemang för ensamt piano.

21.00 Jan Lundgren, Mattias Svensson & JELA String Quartet ”A Tribute to Jan Johansson” (SE/AU)

Jan Lundgren – piano

Mattias Svensson – bass

Johannes Dickbauer (AT) – 1st violin

Emily Stewart (CR) – 2nd violin

Lena Fankhauser-Campregher (CA) – viola

Asja Valcic (HR) – cello

I denna konsert med Jan Lundgren, Mattias Svensson och en stråkkvartett med internationella musiker hyllas den svenske jazzpianisten och kompositören Jan Johansson (1931–1968). Hans distinkta, kontemplativa piano återfinns bland annat på det legendariska albumet ”Jazz på svenska” (1964), Sveriges mest sålda jazzskiva genom tiderna.

28 dec  Ystad Saltsjöbad   Dagsbiljett 600 kr

15.00 Jacob Karlzon ”Solo” (SE)

Jacob Karlzon är en av Europas ledande jazzpianister. Han är välkänd som distinkt och dynamisk soloartist samt bandledare i Jacob Karlzon Trio och som instrumentalist i en rad musikaliska samarbeten.

18.00 Marialy Pacheco & Rhani Krija (CU/MA – DE)

”Marocuba” är en livfull konstellation av piano och percussion med två fulländade instrumentalister som hittat en egen kombination av influenser. Marialy Pacheo beskriver duons musik som ”en mix av traditionell kubansk musik och afromarockanska rytmer kombinerad med samtida europeisk jazz”.

Den kubanska pianisten Marialy Pacheo har gett ut fyra album, det första kom 2005. Hon vann som första kvinna tävlingen för pianosolister vid jazzfestivalen i Montreux 2012.

21.00 Iiro Rantala ”Best of” (FI)

Få jazzpianister har utforskat solistkonsten lika intensivt som Iiro Rantala.

Pianovirtuosen från Finland framför det bästa ur sina soloalbum ”Lost Heroes” (2011), ”My Working Class Hero” (2015) och ”My Finnish Calendar” (2019). Häri ingår egna kompositioner som ”Tears for Esbjörn”, ”Pekka Pohjola” och ”November” samt klassiker som John Lennons ”Woman” och ”Imagine”.

Biljetter på: www.ystadsteater.sehttps://ystadjazz.se/ och på Ystads Turistbyrå; 0411-57 76 81 


Boka biljett