YstadsTeater_head2.jpg

Covidinformation

Regeringen har beslutat att, från den 1 december 2021, införa krav på vaccinationsbevis vid offentliga tillställningar som sker inomhus och som samlar fler än 100 personer.

Regeringen har beslutat att, från den 1 december 2021, införa krav på vaccinationsbevis vid offentliga tillställningar som sker inomhus och som samlar fler än 100 personer. Detta innebär att Ystads teater från och med den 1 december kommer att kräva giltigt vaccinationbevis och ID-kort vid entrén. Detta gäller för alla besökare som är 18 år och uppåt. 

Vaccinationsbevis laddas enklast ner via www.covidbevis.se. 
Vaccinationsbeviset är endast giltigt tillsammans med ID-kort. 
Personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig mot covid-19 ska kunna visa upp ett giltigt läkarintyg i stället.

Teatern öppnar 90 minuter före föreställning. Tillsammans måste vi göra vårt bästa för att undvika köer och trängsel. Vi ber om tålamod vid inläpp och köbildning. Kom gärna i god tid och njut av miljön och godsaker i vårt teatercafé. 

Det är inte vi som beslutar om återbetalning när det gäller konserter/evenemang som arrangeras av externa bolag, d v s som hyr in sig på Ystads teater. Vi kommer så fort vi kan lägga upp information under respektive arrangemang på vår hemsida så att arrangören kan kontaktas vid behov. 
Se evenemangssida.

Tack för din förståelse i denna utmanande tid. 

Varmt välkommen till Ystads teater!

 

Frågor och svar

Vilket vaccinationsbevis gäller?
Både digitala vaccinationsbevis som uppvisas via mobilen och utskrivna vaccinationsbevis på papper gäller hos oss. Det viktiga är att det är nedladdade via www.covidbevis.se. Glöm inte att det viktigast är att vaccinationsbeviset är giltigt och inte har blivit för gammalt. Negativt covid-test eller tillfrisknandebevis är inte giltiga som vaccinationsbevis.

Glöm inte heller ta med ett id-kort av något slag, vaccinationsbeviset gäller endast i samband med id-kort. Notera att vi har rätt att avvisa personer som inte kan visa giltiga dokument.

Personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig mot covid-19 ska kunna visa upp ett läkarintyg i stället.

Från vilken ålder gäller kravet på vaccinationsbevis?
Gitigt vaccinationsbevis krävs för personer från 18 år och uppåt. Barn yngre än 18 år behöver alltså inte uppvisa giltigt vaccinationsbevis. 

Jag kan inte uppvisa giltigt vaccinationsbevis, vad gör jag då med mina biljetter?
Det är inte Ystads teater som beslutar om återbetalning när det gäller konserter/evenemang som arrangeras av externa bolag, d v s som hyr in sig på Ystads teater. Vi kommer så fort vi kan lägga upp information under respektive arrangemang på vår hemsida så att arrangören kan kontaktas vid behov. DEt är alltså upptill varje enskild arrangör att ta beslut om hur man vill göra.
Se evenemangssida.

När ska jag komma till teatern?
Kom gärna i god tid. Teatern öppnar 90 minuter före varje arrangemang. Vi ser gärna att ni kommer i god tid. Tillsammans måste vi göra vårt bästa för att undvika köer och trängsel. Vi ber om tålamod vid inläpp och köbildning. 

 

 

 

 

Publicerad 2021-11-24, Uppdaterad 2021-12-06