RSS

Miljöbloggen

Nedan hittar du nyheter från Avfallsenheten i Ystads kommun. I menyn till vänster kan du klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om avfallshanteringen i Ystad.


Sju myter och fakta om energiutvinning

Publicerad: 2016-07-01 10:19

Det sprids många myter kring energiåtervinning och import av avfall. För att bemöta detta presenterar de båda branschorganisationerna Avfall Sverige och Energiföretagen Sverige en folder med fakta kring sju av de vanligast förekommande myterna.

I Sverige arbetar vi enligt EU:s avfallshierarki.

I första hand strävar vi efter att minska mängden avfall som uppstår, därefter materialåtervinning i form av nya produkter, det som inte går att materialåtervinna till nya produkter återvinns som energi, för att göra el och fjärrvärme.

Läs gärna igenom foldern och få mer kunskap och fakta om frågorna kring energiutvinning. För mer information besök avfallsverige.se

Kategorier: Avfall Sverige

Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Mer från Avfallsenheten

Facebook

Avfallsenhetens Facebook-sida Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter och information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla!

YouTube

Hållbart finns även på Ystads kommuns YouTube-kanal. Här kan du bland annat se filmerna "Onaturligt i naturen" och följa Hållbarhetprofilen Snafs.