RSS

Miljöbloggen

Nedan hittar du nyheter från Avfallsenheten i Ystads kommun. I menyn till vänster kan du klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om avfallshanteringen i Ystad.


Så gick det på klädbytardagen!

Publicerad: 2018-06-04 14:00

Naturskyddsföreningens stora klädbytardag var den 14 april och Ystads kommun passade på att ordna klädbyte på Ungdomens Hus. Vi slog rekord, både i Ystad och i Sverige!

Den 14 april ordnade Ystads kommun klädbytardag på Ungdomens Hus i samband med Naturskyddsföreningens årliga klädbytardag. Detta var tredje året i rad som Ystads kommun ordnade klädbyte och det är alltid ett populärt evenemang bland de som deltar. Både barn- och vuxenkläder byts och det finns utställare på plats som visar hur man kan sy om kläder för att göra dem till "sina egna".

I år slog vi dessutom rekord med 108 besökare och 478 bytta klädesplagg! Runt om i lande anordnades 112 klädbyten med sammanlagt 14 000 besökare och 44 000 bytta plagg.

Oroa dig inte om du missade årets klädbytardag - vi kör igen nästa år! Och kan du inte vänta tills dess så kan du ju alltid ordna ett egent klädbytarevenemang med vännerna eller på jobbet.

Fyra personer byter kläder


Klädbytardag på Ungdomens Hus

Publicerad: 2018-04-03 10:44

Ta med kläder du inte längre använder och byt mot nya, är konceptet för Naturskyddsföreningens årliga klädbytardag, som i år infaller lördagen den 14 april. I Ystad kan du byta kläder på Ungdomens Hus, kl. 10-13.

Fyra personer byter kläder

Välkommen till Sveriges största klädbytardag!

Har du kläder i garderoben som du aldrig använder? Då är det bättre att byta dem mot nya på Naturskyddsföreningens klädbytardag den 14 april. Både miljön och plånboken tjänar på det!

När: Lördagen 14 april 2018, kl. 10.00 - 13.00

Var: Ungdomens Hus, Industrigatan 8 i Ystad

Precis som förra året finns det något för alla på Ungdomens Hus i Ystad i samband med klädbytardagen: Vi kommer att ha klädbyte för både barn och vuxna. Charlotta Kaino från den Miljönär-vänliga verksamheten Göta-Irene i Köpingebro är på plats med tips på vad som passar och ändringar man kan göra och visar exempel på hur man kan återbruka gamla kläder. Fairtrade kommer att vara där och informera om Ystad som en Fair Trade City. Ungdomens Hus kommer att hålla öppet i caféet för den som vill ta en fika.

Så här går det till att byta kläder

  • Du tar med dig upp till 10 fina och fräscha plagg.
  • För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.
  • Det är helt gratis.
  • Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik. Du får inte tillbaka kläderna.

Läs mer om Naturskyddsföreningens klädbytardag på www.naturskyddsforeningen.se/klädbytardagen

Bakom arrangemanget står bland annat Ungdomens Hus, naturskolan Marietorp, Avfallsenheten i Ystads kommun, Studiefrämjandet, och Naturskyddsföreningen.

Välkommen till klädbytardagen på Ungdomens Hus i ystad den 14 april - Ett billigt och miljövänligt sätt att uppdatera din garderob!


Besöksräknare

Web Site Counters besök sedan starten

Kontakt

Avfallsenhetens kundtjänst

Telefon: 0411-57 71 00
(vardagar 9-12 och 13-15)

E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Mer från Avfallsenheten

Facebook

Avfallsenhetens Facebook-sida Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter och information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla!

YouTube

Hållbart finns även på Ystads kommuns YouTube-kanal. Här kan du bland annat se filmerna "Onaturligt i naturen" och följa Hållbarhetprofilen Snafs.