RSS

Nyheter

Nedan hittar du nyheter från Avfallsenheten i Ystads kommun. I menyn till vänster kan du klicka dig vidare för att hitta ytterligare information om avfallshanteringen i Ystad.


Årets sista leksaksbyte

Publicerad: 2019-11-18 12:15

I torsdags var det dags för årets sista leksaksbyte, vilket också var det första leksaksbytet i Svarte. 6 barn bytte leksaker och ytterligare tre barn kom för att leka, lyssna på sagor och återbrukspyssla. Nästa år blir det fler leksaksbyten på nya platser.

Pojke leker på Retoy

Det var första gången biblioteket och avfallsenheten ordnade leksaksbyte i Svarte. Barnen fick, förutom att leka med och byta leksaker, även lyssna på sagor och återbrukspyssla. Dessutom bjöd biblioteket på frukträddarjuice.

De 8 leksaker som byttes innebär en besparing på 24 kg koldioxidutsläpp jämfört med om leksakernaproducerats nya.

Leksaksbyte 2020

Just nu planerar vi för fullt inför fler leksaksbytesaktiviteter 2020. Vi meddelar så snart det är bestämt platser och datum, men vi kommer att försöka fortsätta flytta runt leksaksbytete på olika platser i kommunen så att alla barn oavsett var de bor ska få chansen att delta i ett leksaksbyte.


Kontakta oss

Kundtjänst 
Telefon: 0411-57 71 00 (vardagar 9-12 och 13-15)
E-post: kundtjanst-avfall@ystad.se

Renhållningschef
Catarina Göransson
Telefon: 0411-57 72 48
E-post: catarina.goransson@ystad.se

Miljöstrateg
Emma Nilsson
Telefon: 0411-57 70 86
E-post: emma.e.nilsson@ystad.se

Kommunikatör
Elin Jöryd 
Telefon: 0411-57 70 23
E-post: elin.joryd@ystad.se

Mer från Avfallsenheten

Facebook

Avfallsenhetens Facebook-sida Hållbart hittar du ett ständigt flöde med tips, nyheter och information kring miljö i allmänhet och avfallsminimering i synnerhet. Vill du hålla dig uppdaterad så är detta sidan du ska gilla!

YouTube

Hållbart finns även på Ystads kommuns YouTube-kanal. Här kan du bland annat se filmerna "Onaturligt i naturen" och följa Hållbarhetprofilen Snafs.