YSVC.jpg

A Sustainable Tomorrow

Ystad är en av några få orter där du för första gången kan följa A Sustainable Tomorrow live från Helsingborg tillsammans med andra.

Har du funderat på att vara med på A Sustainable Tomorrow? Skapa affärsrelationer och nätverk utifrån FN:s Globala mål?

I år kan du vara med live i Helsingborg men befinna dig i Ystad, närmare bestämt på Ystad Studios Visitor Center.

Efter konferensen bjuds du på lunch i samarbete med Polykemi Group, ett av de drygt 100 lokala företag som deltagit aktivt i våra arrangemang under konceptet ”FN:s hållbarhetsmål -ett smörgåsbord för nya affärer” och även en av referenserna i vägledningen Ystadmodellen som är framtagen och fri att använda.

Under lunchen har vi chans att nätverka och utbyta erfarenheter. Vi har begränsat antal platser i Ystad i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig på A Sustainable Tomorrows hemsida om du vill säkra din plats i Ystad (glöm inte ange Ystad som hub)

 

Program

Från kl. 8 är du välkommen till Ystad Studios Visitor Center

  • 08.30 Inledningstal
  • 08.45 Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör som är utbildad vid Singularity University på NASA Research Park i USA, talar om exponentiell klimatomställning. Hur kan vi använda befintliga och nya teknologier för att lösa företags och samhällets utmaningar?
  • 09.40 Svante Axelsson, Regeringskansliet, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, talar om hur vi ställer om till ett fossilfritt och mer hållbart samhälle
  • 10.20 Kaffe, fika och mingel
  • 10.50 Jakob Trollbäck, grundare av The New Division, talar om The 1.5°C Business Playbook
  • 11.10 Panelsamtal med representanter från Akea, Resurs Bank, Skanska, SPP, Forsea och Einride
  • 12.00 Fredrik Reinfeldt, Sveriges statsminister 2006–2014, gör en omvärldsanalys med fokus på effekterna av Covid-19 samt USA-valets påverkan
  • 13.15 Gemensam lunch (värd för lunchen är Polykemi Group)

 

Varför en hub i Ystad?

Vi har blivit kontaktade av Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow och har fått möjligheten att vara en av de platser där man kan välja att vara med live från Helsingborg via länk på plats i Ystad.

Bo fick upp ögonen för Ystad och tog kontakt med oss när han uppmärksammat vårt arbete med FN:s hållbarhetsmål- ett smörgåsbord för nya affärer och Ystadmodellen.

Den 16 september arrangeras den 7e upplagan av deras hållbarhet och framtidskonferens och med anledning av Covid 19 så kommer man att arrangera den både fysisk i Dunkers hus men också digital och Ystad kommer att vara en (av flera runt om i Sverige) lokal hub för sändningen, vilket är fantastiskt kul.

Var man än befinner sig i Sverige har man nu möjlighet att delta: genom lokala hubbar eller digitalt tack vare ett samarbete med det världsledande sociala klimatnätverket We Don't Have Time, som livesänder eventet.

Publicerad 2020-08-13, Uppdaterad 2020-09-02

Kontakt

Har du frågor? Kontakta

Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow
E-post: bo@asustainabletomorrow.se

Telefon: 070-527 61 12

Lotte Nilsson, Företagslots Ystads kommun

E-post: lotte.nilsson@ystad.se

Telefon: 0411-57 80 00