RSS

Näringslivsbloggen

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Företagsbesök

Publicerad: 2020-02-13 08:18

Företagsbesök

Att göra företagsbesök är väldigt givande. När man ses och får höra mer om varandra så skapas relationer. Frågor man tänkt på blir inte längre så komplicerade att diskutera när man ses. Vi gör allt från stora till små företagsbesök, i stan och ute på landsbygden.

Igår besökte vi tillsammans med politiken först Susanne Keyser som arbetar som kyrkoherde i Svenska Kyrkan. Susanne berättade att hon varit kyrkoherde i 26år, att de är 50 anställda i vårt stift. De försöker skapa mötesplatser för alla och ordnar allt från babycafé till koncerter och möjlighet till samtal med diakon.

Därefter begav vi oss till Fria Läroverket ute på regementet. Här togs vi väl emot av Monica som visade oss runt på skolan och imponerade oss med att kunna alla 156 elevernas namn. Vi bjöds på hembakat från Café Fria och fick ta selfie i floristernas nygjorda hjärtekrans inför Alla hjärtans dag.

Dagen till ära hade UF (ung företagsamhet) företagen draknäste och presenterade sina företagsidéer för några lokala företagare. Vi fick möjligheten att vara med och lyssna vilket var väldigt roligt.

Vill du ha företagsbesök? Kontakta foretagslots@ystad.se

 

Regionen flyttar ut

En gång i månaden flyttar Region Skånes näringslivsutvecklare ut och sitter här hos oss på Gamla Rådhuset. Förra veckan träffades vi tillsammans med Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn och pratade internationaliseringscheckar, verksamt.se och inom vilka områden vi kan samverka mer.

När det gäller just internationaliseringscheckar och digitaliseringscheckar så finns det stora möjligheter att ta nästa steg som företagare. Vi har flera företag i Ystad som satsat på detta och vi vill gärna slå ett slag för att fler ska söka.

Vill du ha ett bollplank så kan du antingen komma förbi oss.

 

Etableringar och exploatering

Vi arbetar tätt med exploateringsavdelningen och när det gäller Öja verksamhetsområde så är det numera Ida som du kan vända dig till. Är du intresserad av Öja verksamhetsområde så finns det en digital plattform där det mesta du behöver veta om området finns publicerat.

 

Fria läroverken _vänliga veckan

Kategorier: Företagslots

Sommarhälsningar

Publicerad: 2019-06-27 11:34

Vi på Marknad & Näringsliv vill passa på att önska dig en riktigt skön sommar!

Under veckorna 27-32 har vi varierade öppettider och lite mindre bemanning.
Du når oss via vårt direktnummer: 0411-57 80 00

 

Ett urval av datum att hålla koll på:

Nästa näringslivsfrukost är den 3 september på LiteMer. Program kommer efter sommaren. Läs mer om våra Näringslivsfrukostar

FNs hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer 3:e oktober i Simrishamn
Den 3e oktober är det dags för det 4:e gemensamma arrangemanget. Anmälningslänken är öppen om du redan nu vill säkra din plats.
Läs mer här FNs hållbarhetsmål - ett smörgåsbord för nya affärer

Årshjul skola och näringsliv
På SETT dagarna som är skandinaviens största mötesplats inom det moderna och innovativa lärandet var representanter från Västerportskolan (fd. Änga/Västervång) en av föredragshållarna under våren.
Här berättade de bland annat om flera exempel på hur vi tillsammans arbetat under året som gått i Ystads kommun, med vår samverkan mellan näringsliv & skola.
Läs mer om arbetet under året med skola och näringsliv

Upphandlingsinformation
Annonserade och planerade upphandlingar

Marknad & Näringsliv på Instagram
Vi har nyligen startat upp ett Instagramkonto, näringslivystad.
Här kan du följa och kommentera, hoppas vi hörs även där!
#näringslivystad

Under hösten sker det även en massa andra trevligheter såsom den efterlängtade Näringslivsgalan, branschträffar, mässa, nyinflyttardagen m.m. Mer information kommer.


GLAD SOMMAR ÖNSKAR VI
Johan, Itta, Åsa, Angelica och Lotte

Kategorier: Företagslots

LOTS-nätverksträff i Ystad

Publicerad: 2018-05-02 15:25

Representanter från Skellefteå i norr till oss i Ystad träffades på den årliga LOTS-nätverksträffen i Ystad den 24 april

Vid den årliga LOTS-nätverksträffen möts kollegor från hela Sverige för att att utbyta erfarenheter och nätverka.

De flesta kom redan dagen innan och blev guidade igenom Ystad Studion Visitor Center under eftermiddagen.

På tisdagen träffades vi i Knutssalen på Gamla Rådhuset där vi från Näringslivsenheten tog emot och berättade lite kort om Ystad.

Vi inledde med att visa filmen om Tornväktaren och berättade därefter om om hur vi tillsammans med näringslivet ständigt arbetar för att förbättra företagsklimatet i Ystad med omnejd.

Att vi exempelvis valt att vara placerade på en central plats som Gamla Rådhuset uppmuntrar till spontanbesök och var något som många tog med sig som väldigt positivt.

Deltagarna fick även höra en hel del om destinatinsprocessen exempelvis hur vi samverkar med andra kommuner och näringsliv för att utveckla turistnäringen.

Kategorier: Företagslots