RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Ystadvärdar

Publicerad: 2023-05-08 15:10

Ystadvärdarna 2023

Snart kommer du att återigen se de uppskattade Ystadvärdarna på stan. I år är det 12 ungdomar födda 06-07 som ska jobba tillsammans med två handledare.

Ungdomarna arbetar under veckorna 25–32, måndag–fredag 11–17.30 och lördagar 10–15 och vid evenemang kommer värdarna att anpassa arbetstiderna och vara på plats.

Uppdraget är att vara turistbyråns förlängda arm på stan. Att hjälpa besökare att hitta rätt, tipsa om besöksmål och sevärdheter men framförallt att ge ett gott värdskap.

Värdarna kommer i år att jobba med enkäter för att samla in information om hur man som besökare upplever vår stadskärna på olika sätt. De kommer också att finnas på plats inför evenemang för att samla in information via enkäter. Ystadvärdarna samverkar med kommunens olika funktioner, med Ystad i centrum, butiker, restauranger och caféer.

Området där värdarna kommer att arbeta är Marinan, stadskärnan och strandpromenaden där dom assisterar trafikövervakarna med cykelparkering för att undvika stopp på räddningsvägarna.

Vid frågor, kontakta marie.holmstrom@ystad.se

IMG_9409


Tourism Matters Academy

Publicerad: 2023-05-03 15:45

Snabba förändringar i omvärlden och osäkerhet kring hur turismen kommer utvecklas ställer högre krav på offentliga främjarorganisationer för besöksnäringen.

Tourism Matters Academy

Att utveckla sina kompetenser har alltid varit viktigt för att hänga med och med den snabba utvecklingen nu blir kraven än högre på att höja kunskapsnivån på det man redan kan och i vissa fall att lära sig helt nya saker.

Tourism Matters Academy är ett projekt som drivs av Visit Skåne AB med finansiering av Europeiska socialfonden. Projektets syfte är att lyfta kompetensen i det offentliga främjarsystemet för besöks- och eventnäringen och ge individer förmåga att agera och hitta lösningar i en föränderlig omvärld.  

Samhällsutmaningar globalt och lokalt gör att också turismen och besöksnäringen behöver bidra för att vi ska lyckas nå de globala målen i Agenda 2030. Vi kommer att få möjligheten att delta i tre kunskapsblock framöver med fokus på "En omvärld och arbetsmarknad i förändring", "Turismens roll i samhällsutvecklingen" och "Intraprenörskap och samverkan"

Du kan följa vårt deltagare via vår Instagramkanal

Tourism Matters Academy


Ystad Summit

Publicerad: 2023-03-29 09:53

Ystad Summit fortsätter där andra slutar och är ett bra tillfälle för näringslivet att ge sig in i samhällsfrågorna

Ystad Summit 2023, varför ska du vara där?

I veckan fick vi besök av Bengt-Åke Wahlberg, initivtagare och Pia Jönsson Raigård, ordförande i Ystad Summit.

Ystad Summit genomförs för andra året och är en arena för dialog. Här kan du som företagare eller organisation anordna dina egna arrangemang, stora eller små, under Ystad Summits paraply.

Ystad Summit är en politiskt oberoende och öppen demokratisk mötesplats för alla. Under två dagar 7-8/9 möts vi för dialog, utbyte och oväntade möten. Här diskuterar vi viktiga samhällsfrågor som berör södra Sverige och Östersjöregionen.

För dig som företagare eller organisation är detta ett utmärkt tillfälle att nätverka och föra dialog kring sådana frågor som du utifrån ditt perspektiv ser som viktiga.

Det är enkelt att vara en del av Ystad Summit

Du anmäler ditt event eller arrangemang via Ystad Summits hemsida. Du väljer själv omfattning och innehåll. Har du en idé eller tanke men vet inte hur eller om den passar in? Då kan du enkelt få vägledning av Altitude Meetings som ansvarar för logistiken bakom alla arrangeman och event.

Ystad Summit pågår under två dagar och då finns det förutom möjligheten att själv anordna ett event också fantastiska förutsättningar för dig att delta på andras event och arrangemang samt knyta kontakter som är viktiga för dig.

När Ystad Summit slutar den 8 september, tar Ystad Summit Expo vid. Det pågår mellan 9-10/9 och är en möjlighet för dig att möta invånare, besökare utifrån ett kundperspektiv. Är du intresserad av att finnas på plats här, kontaktar du anna.bjurnemark@ystadsummit.se

Bakgrunden till Ystad Summit

Initivet till Ystad Summit kom från Ystads IFs handbollsförening som ser Ystad Summit som ett värdefullt och långsiktigt bra projekt för att lyfta sitt samhällsengagemang och går väl i linje med de olika initiv som föreningen driver inom FNs globala hållbarhetsmål, exempelvis nr 16 fredliga och inkluderande samhällen.

Ystad Summit_bild Ystads kommun