RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Det blåser hårda vindar

Publicerad: 2020-03-20 10:51

Just nu är det en tuff tid för många företagare och vi behöver verkligen ta hjälp av varandra.

I vår funktion vill vi lyfta fram viktig information till dig som näringsidkare, men vi vill också lyfta fram goda exempel på fina initiativ kring verksamhetsutveckling kopplat till en kritisk tid.

På vår avdelning arbetar vi för att kunna ge en så samlad och enkel information som möjligt utifrån de organisationer som arbetar mot dig som näringsidkare.

Vår roll är också att lyfta fram de nätverk som finns i vår kommun, där man tillsammans kan hitta områden att samverka kring. Att skapa en övergripande bild för att kunna lotsa dig rätt.

Vi tillsammans med våra grannkommuner försöker att arbeta för att effektivisera, både för oss och för dig. Några exempel där vi samverkar är med Region Skåne, Almi, Svenskt Näringsliv, Tourism in Skåne och Företagarna Ystad.

HÄR samlar vi  information och länkar som kan vara av värde för dig och din verksamhet.
Tveka inte att höra av dig om du undrar något eller kanske bara vill ha någon att bolla dina tankar med.

Vi finns tillgängliga via telefon 0411-57 80 00, Skype, Instagram och mail foretagslots@ystad.se

Hälsningar från Marknad & Näringsliv, Film & Turism

 

Näringsliv

Kategorier: Företagslots

Näringslivsfrukost

Publicerad: 2020-03-10 16:53

Idag var det dags för årets första näringslivsfrukost. Frukosten var fullsatt till sista sittplats och det var ett härligt sorl och inspirerande talare.

Frukostbuffén stod framdukad kl. 7.30 när restaurang LiteMer fylldes till bredden av företagare.

Morgonen inleddes med att Ingvar Öberg, Företagarna Ystad och Johan Österberg, Marknad & Näringslivschef hälsade alla välkomna.

Johan passade på att tipsa om några kommande lokala arrangemang bland annat Elbilsmässan och SM i Agility men också vårt kommungemensamma arrangemang den 29 april.

 

Analoga säljaren överflödig i den digitaliserade affären?

Först ut i programmet var Hasse Olsson, Revenue Factory som full av energi levererade flera värdefulla inputs och användbara tips för dagens och morgondagens säljare. Hasse utgick från frågan om den analoga säljaren är överflödig i den digitaliserade affären och ställde sig frågan om lösningen är digilog försäljning?

 

Nätverkande i pausen

I pausen var det dags att fylla på kaffe och nätverka bland de över hundra deltagarna.

 

En blick i backspegeln och det lokala företagsklimatet

Lars Mohlin och Petter Birgersson, Ystads Allehanda gav oss en bild av Ystads Allehandas historia samt en bild av hur de som lokaltidning ser på det lokala företagsklimatet. De uppmanade bland annat lokala företag att kontakta dem gällande näringslivsnyheter.

 

Företagspresentation

Sist ut var Lars Olsson, Next2Vet som berättade om sin spännade företagsresa.

 

Näringlivsfrukostarna arrangeras i samarbete med Företagarna Ystad och Ystads Allehanda.

Här kan du se en kort film om frukosten från idag:

 


Gott och blandat

Publicerad: 2020-03-02 08:59

Samverkan mellan skola och näringsliv

I veckan kom elever från Ystad Gymnasium till oss som ett led i att samverka mellan skola och näringsliv. Ämnet för dagen var marknadsföring och tanken är att eleverna ska få uppgifter med utmaningar kopplat till ämnet från den dagliga verksamheten ute i näringslivet.

Förutom att besöka oss på Marknad & Näringsliv besökte eleverna även Vision Revision, Polykemi, Purus, Michelsens bil och BLS Industries.

Nu kommer eleverna att jobba vidare med uppgiften själva fram till den 18 mars när de ska redovisa resultatet och vi ser med spänning fram emot det.

T:4an

Under fem år har HydX engagerat sig i det fjärde teknikåret på Ystads Gymnasium.

I T:4an får max tolv elever möjligheten att under ett år skaffa sig en utbildning i Design- och produktutveckling med värdefull praktik som ger eleven specialkompetens för ett arbete inom teknikbranschen.   

Efter utbildningen blir eleven examinerad gymnasieingenjör och är mycket väl förberedd för arbetslivet. Läs mer på Hydx hemsida  om varför de engagerar sig i fjärde teknikåret.

Samverkan internt med exploatering

Vi kör på med regelbundna avstämningsmöten med vår exploateringsenhet. Det är ett sätt att följa företagsärende både kortare och mer komplexa. Att vi ses regelbundet gör också att vi kan lotsa dig som företagare rätt och att vi har bra omvärldskoll.

Stadsarkitekten på plats varje måndag eftermiddag

Leila Ekman finns på plats hos oss varje måndageftermiddag. Om du som företagare vill fråga något specifilt om översiktsplanen, detaljplaner eller annat kring plan och bygg så är det bara att komma förbi.

Nyföretagarcentrum

Lotte Kolare på Nyföretagarcentrum är en erfaren rådgivare som hjälper till att testa affärsidéer, svarar på frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ett nystartat företag.

Lotte har precis avslutat ett pilotprojekt där företagande förts in på SFI-schemat.

Anmälan öppnad till Näringslivsfrukosten

Våra Näringslivsfrukostar är välbesökta och i veckan skickade vi ut vårt nyhetsbrev med inbjudan till frukosten den 10 mars.

Frukostarna börjar kl. 7.30 med frukost och programmet kör igång kl. 8 och avslutas kl 9.15

Verksamhetsplanering

Hela torsdagen stängde vi på avdelningen in oss och planerade 2020. Det är superviktigt att ta sig tid att planera för att kunna fokusera och lägga tiden på rätt saker. Nu är vi laddade till tänderna för året!

Kategorier: Företagslots