RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Hur blir man leverantör till Ystads kommun?

Publicerad: 2021-01-19 14:27

Tycker du att det verkar krångligt att lämna in anbud till en kommun?

Upphandlingsdialog

Idag bjöd representanter från upphandling och kost in till en livsmedelsdialog. Alla företag och organisationer som har intresse av upphandling gällande livsmedel hälsades välkomna.

På mötet blev vi inte så många, men det är inte antalet som sätter nivån för kvalitén utan det som kommer ur mötet.

Vi hade många intressanta diskussioner, såsom vad är det som gör att små och medelstora företag inte är med och lämnar anbud? Kan det handla om att man inte vet att man kvalificerar sig? Att man tycker det verkar krångligt och tidskrävande? Att man tidigare fått ett nej? Att man inte ens vet att det är upphandlingar som berör den egna verksamheten ute?

Ja frågorna är många och för att kunna veta hur man gemensamt kan skapa förutsättningar för att få det man önskar genom att ställa de rätta kraven så krävs dialog. Man är liksom bäst på sitt eget område oavsett om det gäller inom en förvaltning eller inom en specifik bransch.

Innan pandemin fanns Mattias Johansson på upphandling alltid tillgänglig på Gamla Rådhuset hos oss en gång i månaden, det var inte så många som nyttjade möjligheten men därmed inte sagt att det inte var positivt och uppskattat, för det var det.

Vi vill ta en kopp med dig via Teams och prata upphandling!

Nu när det är svårare att ses fysiskt så tänkte vi istället föreslå att vi tar en morgonkopp tillsammans via Teams.

Första tillfället är den 3e februari kl. 8.00.

Kontakta oss:

Om du är företagare eller organisation och tycker att detta låter som något du vill veta mer om, då ska du kontakta oss på foretagslots@ystad,se eller Mattias på mattias.johansson@ystad.se så skickar vi Teamsinbjudan.

Den 3e tänker vi ta tillfället i akt och prata DIREKTUPPHANDLINGAR, det är dvs upphandling av mindre värde. Detta är ett morgonmöte väl värt att vara med på!

Hoppas vi ses!

Kategorier: Företagslots

Ystads Näringslivsgala 2020

Publicerad: 2021-01-14 16:50

På näringslivsgalan hyllar vi det lokala näringslivet och även om förutsättningarna är annorlunda så blev dagens gala både minnesvärd och fantastisk.

Näringslivsgalan arrangerades i år digitalt och leddes av Andreas Narsell tillsammans med Johan Österberg.

Först presenterades galans husband som bestod av Frida Green, Christoffer Zaar och Hannes Nilsson. Vi bjöds på fantastisk musik.

Ingvar Öberg, Företagarna i Ystads ordförande gick igenom kriterierna som gäller för att nomieras till Årets Företagare. Ingvar presenterade de nominerade, Cristina Fogarolli och Sebastian Ryberg, Martin Jönsson och Jenny Nilsson samt Åke Sahlin.

Alla inslag och överraskningsmoment presenterades genom filmer. Vi fick följa med Jolanta från Svenska Kändisresor som besökte tidigare vinnare. Hennes första besök gick till Elins Blomsterglädje som vann årets Nyföretagare 2018.

Därefter avslöjades 2020 års Nyföretagare som blev Karl Fredrik och Petter på Kar Fredrik på Eklaholm.

Sedan besökte vi 2016 års ambassadör som var Fredrik på Cardiac Records. Här fick vi en inblick i alla de artister som man arbetat med och såklart pratade vi även om kommande melodifestivalsdeltagare Frida Green.

Efter detta inslag var det dags att presentera 2020 års Ambassadör. Priset gick till Bäckströms hattar och motiveringen lästes upp av oppositionsrådet Cecilia Magnusson Svärd.

Jolanta besökte sedan Eva som var förra årets hederspristagare och därefter fick vi se en film där Kristina Bendz läste upp motiveringen för 2020 års hederspristagare Mats Johansson. Mats har varit ordförande i Ystad i Centrum i 20 år.

En tur till tidigare vinnare av Årets Företagare gick till Bosses Bygg. Här utmanade Jolanta Linus och Dennis i att bygga korthus.

Sen blev det dags för galans höjdpunkt. Årets Företagare 2020 skulle koras av Ingvar Öberg, ordförande i Företagarna Ystad.

Vinnarna blev Jenny Nilsson och Martin Jönsson på Continental du Sud och Fritiden Hotell och kongress.

Stooooort grattis till alla vinnare och stort tack till alla som gjorde galaproduktionen möjlig.

TACK!

Vill du veta vem som vunnit priser på Näringsilvsgalan? Kolla in fliken företagsutmärkelser!

Galan kan du titta på i efterhand via länken nedan:

 

 

Jolanta intervjuar Elins blomsterglädje, Eva Olsson och Bosses Bygg

 

 

 

Intervju med Fredrik Andersson, Cardiac. Årets ambassadör 2016

 

Kategorier: Näringslivsgala