RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2021-11-16 14:10

De nominerade till Årets Företagare avslöjades på dagens Näringslivsfrukost

Näringslivsfrukost på klostret

Det var en vacker morgon där marschallerna visade vägen in till klostret där dagens Näringslivsfrukost arrangerades. Vi inledden med en god frukost och nätverkande och klockan åtta inledde Lars Larsson, Företagarna Ystad tillsammans med Johan Österberg, Marknad och Näringslivschef med att hälsa välkomna.

Först ut vad en intervju med Percy Gustavsson och Bosse Johnson, Företagarna som summerade nuläget kring arbetet med E65 och besöket i Sveriges Riksdag för några veckor sedan. (som finns att läsa här i bloggen)

Därefter var det dags för Lars att avslöja vilka företagare som nominerats till Årets Företagare 2021. Lars läste upp nomineringen och publiken fick gissa.

Nominering 1

"Detta är företagare med råg i ryggen som liksom kornet på åkern reser sig starkare efter ett oväder. Med stor entusiasm och drivkraft har man fortsatt att omvandla ett fd traditionellt lantbruk till ett fullskaligt gårdshotell med restaurang, konferens och spa. Med en stor portion kärlek och ett fantastiskt personalteam har man idag färre svinalogar men fler barbecue kvällar. Antal besökare över året visar tydligt att vi trivs bäst i öppna landskap"

Stort grattis till Maria och Magnus Hallin, Örums Nygård

Nominering 2

" Här möter vi två unga entreprenörer med båda fötterna stadigt i marken. En företagare som springer fort och som jagat ifatt ett flertal gaseller. Med tyngdpunkten i Skåne verkar företaget i hela regionen och man har skapat sig ett starkt varumärke inom markanläggningsbranschen. Företaget har visat en stark tillväxt både när det gäller omsättning och antal anställda. I en bransch som till stor del består av stora bolag är det med glädje vi ser att företaget fortsätter att växa i privat regi"

Stort grattis till Gustav och Anny Antonsson, Antonssons Mark & Entreprenad AB

Nominering 3

"Företagare i en konkurrensutsatt bransch som helt och hållet är sin egen länk och kedja. Företaget har funnit sin egen väg och är den lilla skobutiken med de stora märkena. De säljer på personligt varumärke, rekommendationer och sociala kanaler. Under företagets resa har butiksytan utökats till det dubbla och innefattar nu sortiment för dam, herr och barn. Här hittar vi en inspiratör, glädjespridare med en stor touch med stil. Hit kan man komma oavsett om man har storlek 22 eller 48. Hur långt kan man gå? Ja, det beror på hur bra skor man har"

Stort grattis till Åsa och Johan Lind, Footwear

I slutet av programmet intervjuades Bror Tommy Borgström bl.a om hans kommande bok om Ystad och Ystadprofiler. Avslutningsvis gavs möjligheten att tända ett ljus till minne av Ingvar i Klosterkyrkan.

Näringslivsfrukostarna arrangeras av Ystads kommun och Företagarna Ystad tillsammans med Ystads Allehanda och Radio Active. Nu kan du se frukosten i efterhand på Ystads kommuns Youtube kanal.

 

nominerade årets företagare Näringslivsfrukost


Branschdag

Publicerad: 2021-11-16 13:48

Samverkan skola arbetsliv

I förra veckan anordnade Jenny tillsammans med BilBengtsson en branschdag. Dagen arrangerades för studie och yrkesvägledare och representanter från den rikstäckande branschorganisationen, för att gemensamt ha en dialog kring den enorma bredd av yrken som finns inom branschen och hur man gemensamt kan arbeta för att identifiera och matcha det behov som finns.

Vi fick en rundvandrig på företaget och fick stifta bekantskap med flera av medarbetarna. Vi fick också se hur hållbarhet är i fokus i hela verksamheten, från lackering till tvätt med regnvatten och solenergi.

Vill du veta mer om hur vi arbetar med samverkan skola arbetsliv? Läs mer på sidan om kompetensförsörjning och kontakta gärna Jenny

Branschdag motorbranschen Branschdag motorbranschen


Media Evolution

Publicerad: 2021-11-01 10:03

Media Evolution City Ystads nya mötesplats?

En vision om att bygga en ny mötesplats i staden 

Den 29 oktober samlades ca 25 företagare på Hotell Continental för att tillsammans föra en första öppna dialog om visioner och tankar kring hur vi tillsammans kan skapa en ny mötesplats.

Målbilden

Målbilden är att skapa en plats där människor kan ses, ha sin arbetsplats, företag ha sitt kontor, folk kan träffas för möten och inspiration, ta en fika eller en lunch, ha spontana möten, utbildas och förkovras, skapa nya samarbeten, bygga nya affärer, kompetensutvecklas, träffa nya kontakter.

En plats med många arenor, där det gemensamma ligger i mötesplatsen mellan människor, företag och utveckling. En plats med innovation i sikte och människor i fokus - möten, där det oväntade kan hända helt enkelt.

Media Evolution är Ystad kommuns samarbetspartner i denna satsning. Media Evolution är en medlemsorganisation i Skåne som har som varje år hjälper tusentals människor att navigera i digitaliseringens framfart.

Satsningen görs i samarbete med Media Evolution, som villl undersöka om det är en bra idé att öppna upp sin första community-baserade plats för arbete utanför Malmö just i Ystad.

- Idag har vi samlat personer med kunskap, personliga egenskaper och härlig energi, dessutom med ett stort lokalt engagemang vilket vi verkligen värdesätter i denna dialog berättar Angelica Erlandsson, Näringslivsansvarig Ystads kommun

Bakgrund

Sedan något år tillbaka har dialog kring möjligheterna med Media Evolution förts.

Ett initiativ till finansiering har tagits av Ystads kommun för att inleda arbetet kring förutsättningarna för satsningen. Man har även testat tankarna på några företag där mottagandet var positivt. Idag var det dags att bjuda in till ett av många dialogmöten framöver.

Media Evolution arbetar med community-byggande (medlemsverksamhet), arbete (Media Evolution City), foresight (The Conference) och utbildningar (projektet CoSkill).

- Idag har vi lyssnat på inbjudna företags behov och idéer. Vi kommer träffa fler företag framöver som inte kunde vara med idag och därefter bjuder vi in till fortsatt dialog. Man är varmt välkommen att löpande höra av sig till mig med uppslag och idéer, säger Pernilla Lavesson, projektledare och affärsutvecklare på Media Evolution

- Känns riktigt bra att startskottet nu gått. Dagens möte visar att det finns kraft i idén men att vi tillsammans nu måste hitta strukturen för långsiktighet. Ser nu fram emot kommande dialoger och hur vi tillsammans kan arbeta för att skapa en ny mötesplats med människor i fokus avslutar Per-Olof Lind, Ystads kommun

 
Vad är Media Evolution?

Media Evolution startade 2008, som ett gemensamt initiativ mellan näringslivet, akademin och den offentliga sektorn för att främja förutsättningarna för tillväxt och innovation i det skånska.

Allt eftersom tiden har gått har media vuxit till att omfatta alla typer av organisationer som sysslar med digital utveckling och idag har Media Evolution mer än 350 medlemsföretag.

Media Evolution verkar för det som marknaden och det offentliga inte kan göra var och en för sig. Kunskapsspridning och insiktsarbete är centralt för verksamheten och sker kollaborativt med såväl medlemmar som ett stort nationellt och internationellt nätverk. 

Mötesplatsen Media Evolution City i Malmö skapades 2012 och finns idag på två ställen med över 100 företag med drygt 1000 besökare dagligen.

www.mediaevolution.se

Media Evulotion Ystad Media evulotion

Kategorier: Nätverk