RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Säkrad kompetensförsörjning

Publicerad: 2021-05-31 10:40

Jenny arbetar som näringslivsutvecklare med inriktning mot kompetensförsörjning. Just nu, i samarbete med Campus Österlen inventerar vi behovet av utbildning mot bristyrken

Vill du vara med på resan mot en säkrad kompetensförsörjning?

Vi söker arbetsgivare som ser ett behov av bl.a.

 • E-handelslogistiker
 • Automationsingenjörer-Robotik
 • Redovisningsekonomer
 • Kyl- och värmepumpstekniker
 • Fastighetsingenjörer
 • Fastighetsförvaltare
   

Låter det som din arbetsplats?

Grattis! Du får möjlighet att ta emot praktikant som, om ni trivs med varanda, kan gå vidare till anställning.

Välkommen att kontakta jenny.randowo@ystad.se så får du veta mer.

 

Ett gott exempel på hur man ställer om och inte in gällande prao från Västerportskolan

Dagens elever är framtidens arbetskraft. Kompetensförsörjningen är en stor utmaning idag och matchningsproblematiken fortsatt stor.

De bristande matchningsmöjligheterna bottnar till stor del i att unga väljer utbildningar som inte leder till arbete, i liten utsträckning intresserar sig för bristyrken eller inte fullgör sin gymnasieutbildning

Till följd av Covid-19 valde Ystad kommun, precis som de flesta andra, att ställa om sin prao. Prao är viktigt när det gäller samverkan mellan skola och näringsliv och att hitta nya sätt att mötas är viktigt. Att inte ställa in utan ställa om.  Praon planerades om på Västerportskolan för att hitta nya sätt att introducera arbetsmarknaden för eleverna.

Läs hela intervjun här.

Jenny kompetens

 


Företagslots och nätverkande

Publicerad: 2021-05-24 13:38

Företagslotsen är flexibel, det viktigaste är att vi ses!

Företagslots på flera olika sätt

Du är alltid välkommen att kontakta oss

Fysiskt besök på Gamla Rådhuset

Ja, vår placering på Stortorget i Ystad i Gamla Rådhuset är ju som gjort för spontana och bokade möten. Här finns alltid kaffet på och du är välkommen in. Varmt välkommen att titta förbi. Kanske med någon fråga, eller bara behovet av ett bollplank

Företagsbesök

Vi gör regelbundna företagsbesök runt om i vår kommun, både själva men också tillsammans med politiken. Detta gör vi för att skapa relationer och för att lära känna varandra. Vi besöker allt från enmans företagare till stora industrier och både innerstad och landsbygd.

Vill du att vi besöker ditt företag? Kontakta oss så bokar vi in.

Walk and Talk med företagslots

Detta koncept har verkligen varit bra. Så många fantastiska Walk and Talk vi haft men även "en pratstund på en bänk" Låter det som en mötesform för dig? Hör av dig!

Instagram @naringslivystad

Här har vi dialog med dig och kan följa varandras vardag. Här är vi inte längre bort än ett DM (direktmeddelande)

 

Såhär kontaktar du oss:

Näringsliv ystad

Kategorier: Företagslots

Ystad växer

Publicerad: 2021-05-14 10:51

Ystad växer och det skapar möjligheter nu och i framtiden

 

Vad betyder nyinflyttningen till Ystad för dig?

Från den 15 dec- 27 april så har det flyttat hit 645 personer till Ystads Kommun.

Under bara april månad så har det flyttat hit 140 personer. Väldigt jämnt fördelat mellan könen. 69 män och 71 kvinnor. 108 st av dessa totalt 140 personerna har flyttat till Ystad från en annan kommun i Skåne. 27 st har flyttat hit från Malmö under april. Det är det som sticker ut mest. Men även en hel del från Sjöbo, Simrishamn, Tomelilla och Lund.

Vad innebär det för dig som företagare i Ystads kommun?

Varför inte ta en Walk and Talk me Jamie, Marknadskoordinator och bolla tankar och idéer. Du når Jamie på jamie.rasmussen@ystad.se 

 

Vill du vara med på resan mot en säkrad kompetensförsörjning?

Sedan drygt en månad är Jenny på plats hos oss på Marknad & Näringslivsavdelningen.

Jenny arbetar som näringslivsutvecklare med inriktning mot kompetensförsörjning. Just nu, i samarbete med Campus Österlen inventerar vi behovet av utbildning mot bristyrken.

Vi söker arbetsgivare som ser ett behov av bl.a.

 • E-handelslogistiker
 • Automationsingenjörer-Robotik
 • Redovisningsekonomer
 • Kyl- och värmepumpstekniker
 • Fastighetsingenjörer
 • Fastighetsförvaltare
   

Låter det som din arbetsplats?

Grattis! Du får möjlighet att ta emot praktikant som, om ni trivs med varanda, kan gå vidare till anställning. Välkommen att kontakta jenny.randowo@ystad.se så får du veta mer.

 

Hållbar lönsamhet, nu och i framtiden

Du vet att du behöver ha med ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet i din företagsutveckling men du vet kanske inte riktigt hur?

Då kan du anmäla dig till en förmiddag med temat: Från SWOT till värdeerbjudande med de globala målen

Vi träffas digitalt onsdagen den 2/6 kl. 9.00-11.30 via Zoom, förmiddagen leds av Karin Lintrup, expert inom hållbar tillväxt och affärsutveckling.

Du hittar mer information på ystadmodellen Det är kostnadsfritt men med begränsat antal platser.

För bra för att missa! Anmäl dig till lotte.nilsson@ystad.se
Eller boka in en Walk and Talk om du vill veta mer.

 

Planer på att etablera dig i Ystad?

Vår avdelning erbjuder företagslots, men när det är företagsetableringar som involverar flera olika avdelningar och organisationer så erbjuder vi även att samordna sk komplexa företagsärende.

Låter detta som något för dig? Kontakta företagslotsen direkt via mail eller telefon (0411-57 80 00).

Varmt välkommen// Angelica, Lotte, Jamie, Jenny & Johan

 

karta

 


Upphandlingsdialog

Publicerad: 2021-05-04 14:08

På dagens upphandlingsdialog deltog även våra samverkanskommuner i Sydöstra Skåne för att bredda möjligheterna att finna den goda affären

Det är i mötet det händer!

På dagens möte möttes kommunala tjänstepersoner från Ystad, Tomelilla, Sjöbo och Simrishamn med företagsrepresentanter från Place2Place, CJ Consulting och Samhall

De företagare som var på plats har både kunder och kontaktnät inom flera olika områden och branscher och gav bland annat som input att det ibland upplevs som tidskrävande och svårt att hålla sig uppdaterad om vilka upphandlingar som är på gång samt upphandlingsförfarandet.

Vi pratade en hel del om hur viktigt det är med dialog för att att dels öka kunskapen om varanda men också förståelse för varandra.

Att samlas såhär som idag är som Daniel på Place2Place uttryckte det  -Ett riktigt smörgåsbord av möjligheter och redan på eftermiddagen fick vi återkoppling från Samhall att man fått nya kontaktytor.

Nästa upphandlingsdialog blir efter sommaren, men har man frågor, funderingar eller bara vill bolla något kring upphandling så är man alltid varmt välkommen att kontakta mattias.johansson@ystad.se

 

Direktupphandlingsavtal

Genom att lämna anbud för ett direktupphandlingsavtal så synliggör du också din produkt eller tjänst. Genom denna väg skapas också en dialog där du som företagare kanske får svaret att vi redan har ett avtal eller att ett avtal är på väg att gå ut, men det kan också bli ditt första steg i att direkt bli leverantör till kommunen.

Exempel på aktuella direktupphandlingar just nu är mindre inköp av livsmedel, skafferivaror blommor, järnhandelsvaror, fikabröd, Bud, flyttservice, Inredningstjänster, reklamprodukter, mindre konsultuppdrag som utbildningar.

Här hittar du direktlänken till direktupphandlingsavtalsansökan

 

Vi ser fram emot att träffa dig på kommande upphandlingsdialoger för att tillsammans bredda möjligheterna att finna den goda affären.

direktupphandlingsdialog

 

Kategorier: Företagsklimat