RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Se och Gör i Ystad

Publicerad: 2022-02-28 11:11

Se och Gör i Ystad

Det händer mycket under året och för att lyfta fram kul saker som händer som vi känner till så har vi skapat #seochgoriystad. Du kan följa detta på vår Instagramkanal @naringslivystad

Att som företagare ha koll på vad som händer kring arrangemang och aktiviteter kan ge idéer kring hur man själv kan skapa mervärde och merförsäljning genom att vara med där det händer.

Vi arbetar även tätt tillsammans med Ystad i Centrum där många aktiviteter och arrangemang i Ystad sker och som kan vara bra att känna till.

Om du själv arrangerar ett evenemang eller arrangemang så kan du kostnadsfritt lägga upp detvisitskanesydost, här hittar du dessutom massor av aktiviteter och arranagemang.

Sist men inte minst, här hittar du kontakt till oss om du vill ha hjälp, stöd eller vägledning kring evenemang eller om du vill bolla idéer kring något du vill arrangera.

Välkommen till oss!

Se och Gör i Ystad

 

Kategorier: Arrangemang

Fas tre i Kompetenskompassen

Publicerad: 2022-02-22 16:28

Nu har det gått några veckor sedan Kompetenskompassens resultat presenterades och nu är det full fart på aktiviteterna utifrån kompassen

Kompetenskompassen är nu i steg 3 som är verktygsdelen

Just nu arbetar vi för fullt tillsammans med Näringslivet, Arbetsmarknadsenheten, Arbetsförmedlingen och vuxenutbildningen med att ta fram lokala möjligheter till utbildning och praktik för bland annat nyanlända och långtidsarbetslösa.

Dessutom planerar vi för Sommarjobb för ungdomar med möjlighet att starta egna företag, vilket vi gör tillsammans med Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla.

Aktiviteterna som vi arbetar med just nu är riktade utifrån resultatet av undersökningen.

Vill du som företag ta del av någon strategisk aktivitet för att säkra kompetensförsörjningen?

Kontakta jenny.randowo@ystad.se

Läs mer på Kompetenskompassens sida

 


Livesänd näringslivsfrukost

Publicerad: 2022-02-15 15:17

Ystads näringslivsfrukost livesändes från Ystad Studios Visitor Center

Allt kan hända i en livesändning

Idag var det dags för Ystads näringslivsfrukost och som du vet så kan allt hända när det är live. Det är också det som gör att man är lite extra nervös inför en sådan sändning.

Klockan 8.00 på Ystads Youtube kanal kunde man följa frukosten och Johan Österberg började med att hälsa välkommen till morgonens första gäster Gabriella Westheim och Jörgen Nilsson för att höra mer om den trygghetsmätning som gjorts och om hur de arbetar för säkerhet och trygghet sett ur ett näringslivsperspektiv.

Därefter tog Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Johan Sandberg, Sparbanken Syd över platserna i soffan för att berätta om ett nytt företagsinitiativ som de identifierat efter deltagandet i Backåkra Summit 2021.

Lars Larsson, Företagarna Ystad befann sig i Sydafrika och agerade flygande reporter, han intervjuade Mats på Dücker Corrpal som även han befann sig i Sydafrika med arbetet.

Vi fick även lyssna på intervjuer med Bravida och Postnord, två av de verksamheter som nyligen etablerat sig på Öja Verksamhetsområde.

I Studion var även Daniel Müllern på plats för att laga lite god och nyttig mat och för att prata nutid och framtid inom restaurangyrket både generellt och företagarmässigt. 

Sist i programmet fick vi alla möjlighet att provsmaka Dannes goda mat - en toppenavslutning på en fantastisk morgon. Stort TACK till alla som tittade och alla som gjorde sändningen möjlig.

Missade du sändingen?

Ingen fara, du kan se den i efterhand på Ystads kommuns Youtube kanal.

 


Företagsbesök

Publicerad: 2022-02-10 13:56

Äntligen kan vi åka ut på företagsbesök igen, som vi längtat!

Företagsbesök

Vi gör regelbundet företagsbesök och i denna veckan kunde vi äntligen ge oss ut igen. Under pandemin har vi anpassat besöken till digitala, walk and talk eller bara hörts via telefon. Att nu äntligen få bege sig ut igen till arbetsplatserna är alldeles underbart!

Ibland gör vi företagsbesök själva och ibland tillsammans med politiken. Det brukar alltid vara avslappnad stämning och det är ett sätt att lära känna varandra.

Genom företagsbesöken fångar vi upp behov och trender men vi lär också känna det lokala näringslivet vilket är helt avgörande för att vi ska kunna arbeta för att skapa förutsättningar för ett bra företagsklimat.

På vår Instagramkanal @näringslivystad kan du följa våra företagsbesök och du kan även se vilka företag vi besökt på vår sida som handlar om just företagsbesök.

Vill du att vi kommer till ditt företag på besök?

Det vore jättekul om du hörde av oss till oss om du vill att vi kommer på ett företagsbesök. Skicka ett mail till foretagslots@ystad.se eller ring oss på 0411-57 80 00

 

Kategorier: Företagslots

Starta eget utbildning

Publicerad: 2022-02-08 11:27

Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne erbjuder regelbundet starta eget kurser och den 25 februari är det dags för en ny kostnadsfri kurs

Kategorier: Företagslots

Samverkan Skola Arbetsliv

Publicerad: 2022-02-07 15:52

Kompetenskompassen visar redan vägen mot nya samarbeten


Planerade upphandlingar

Publicerad: 2022-02-07 12:07

Här hittar du Ystads kommuns planerade upphandlingar

Kategorier: Företagslots