RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Nationaldagsfirande i Ystad

Publicerad: 2022-05-30 14:00

Många är med och bidrar till ett fantastiskt Nationaldagsfirande i Ystad, vi ser fram emot att fira tillsammans med dig

Nationaldagsfirande i Ystad

Mellan kl.11-16 är det aktiviteter i staden på 3 olika ställen i Ystad

På Stortorget så blir det uppträde av Studio Danza, musikalteater och Farmen deltagarna kommer på besök. På Österportstorg blir det karuseller och barnloppis. I Rådhusparken blir det utställare och festliga aktiviteter. Många Butiker och restauranger håller öppet denna dag.

Hoppas vi ses!

Skyltfönster på gågatan

I skyltfönstert på gågatan kan du se det mesta som händer i staden på Nationaldagen, passa på att ta en promenad förbi för att inte missa något skoj.

Aktuella uppdateringar om firandet

På Ystad i Centrums facebooksida handla i Ystad hittar du aktuella uppdateringar om aktiviteter som pågår.

Kategorier: Arrangemang

Svenska mästare

Publicerad: 2022-05-30 10:08

Ystads IF handboll tog SM-guld i handboll i fredags

Stort grattis och TACK

Nu börjar pulsen att lägga sig och vi kan konstatera att Ystads IF är svenska mästare i handboll.

Ett STORT GRATTIS till alla spelare, ledare, ideella krafter och supportrar och ett stort TACK för att ni sätter Ystad på kartan.

Under söndagen hyllades laget med kortege genom stan med slutstation Surbrunnsparken för att ta emot folkets jubel.

På Näringslivsfrukosten 31/5 kommer vi att möta YIFs tränare Oscar Carlén för att höra med om ledaskap och laganda.

Bild Ystads IF

SM guld_Bild Ystads IF_Jeanette Lindskog

Kategorier: Nätverk

Ystad Summit

Publicerad: 2022-05-17 11:31

I helgen var det dags för Ystad Summit, en politiskt oberoende och öppen demokratisk mötesplats för samhällsfrågor som berör södra Sverige, och i synnerhet sydöstra Skåne

Vi deltog på olika sätt i Ystad Summit

På måndagsmorgonen hälsades ett glatt litet gäng välkomna till ett seminarie om Ystadmodellen hos oss på Gamla Rådhuset. Vi berättade vad Ystadmodellen är och vad den innebär men deltagarna fick även möjligheten att testa en light-variant av Ystadmodellen. Lotte och Kristina Yngwe höll ihop seminariet.

Under helgen har Tillväxt Syd och Företagarna Ystad arrangerat Näringslivstorget med olika seminarier ur ett näringslivsperspektiv. På måndagseftermiddagen var det dags att sätta fokus på utbildning och kompetensförsörjning och Jenny fanns på plats på Hotel fritiden.

Ystad Summit_Ystadmodellen Ystad Summit Näringslivstorget

Kategorier: Företagsklimat

Viktigt på riktigt

Publicerad: 2022-05-03 09:30

Med stöd av Näringslivsavdelningen fick HydX kontakter med skolan och hjälp att kartlägga sitt kompetensbehov utifrån Kompetenskompassen

Nytt samarbete med Ystad gymnasium

Sedan några år tillbaka erbjuder Ystad gymnasium ett fjärde teknikår som leder till examinerad gymnasieingenjör. Utbildningen genomförs i tätt samarbete med det lokala näringslivet som också är mer och formar utbildningen utifrån behov och efterfrågan.

En stor del av utbildningen sker ute på arbetsplatserna hos de företag som är kopplade till utbildningen. På Ystad gymnasiums hemsida kan du se vilka företag som är involverade i fjärde teknikåret.

Ett företag som varit involverade i fjärde teknikåret sedan start är HydX och nu har samarbetet stärkts ytterligare när ett samarbete med El- och Energiprogrammet har inletts.

HydX arbetar strategiskt för en hållbar kompetensförsörjning och har bra koll på sina behov. De ingår i Kompetenskompassen och det är utifrån den som Jenny Norberg Randowo både lotsar och kopplar samman dem med relevanta utbildningar.

Jenny matchade ihop dem med El- och Energiprogrammet.

- Denna matchning är synnerligen bra eftersom kursprogrammet bland annat innehåller industriautomation, programmerbara styrsystem, elmotorstyrning, elektromekanik och mekatronik, kunskaper som är mycket värdefulla för medarbetare i HydX produktionsteam berättar Jenny.

Du kan läsa mer om hur eleverna beskriver sin APL (arbetsplatslärande) på HydX hemsida.