RSS

Näringslivsbloggen

näringslivystad näringslivystad

Följ en del av de aktiviteter som sker under året.


Gott Liv

Publicerad: 2022-06-28 15:29

På Backåkra Summit möttes Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd, en idé föddes och idag var det premiär

Gott Liv

Gott Liv är ett initiativ från Ystad Saltsjöbad och Sparbanken Syd i samarbete med Radio Active, Medborgarskolan, kommunerna Ystad, Tomelilla, Simrishamn och YA för att fler ska kunna få ett Gott Liv.

Idén föddes när Anders Nilsson, Ystad Saltsjöbad och Henrietta Hansson, Sparbanken Syd möttes på Backåkra Summit och kom fram till att de tillsammans ville skapa ett gott liv för våra äldre på särskilda boende.

Den 28 juni var det premiär på Ljuskällan där musikern Björn underhöll med sång och munspel. På plats fanns Angelica från Medborgarskolan som tog emot checken på 200 000kr. Medborgarskolan är den som kommer att hålla ihop arrangemangen och boka in kulturarbetarna som kommer att sätta guldkant på vardagen på många boende runt om i Sydöstra Skåne.

Redan nu är 40st bokningar klara men det kommer bli fler, många fler. I slutet av augusti planeras nämlingen ett arrangemang inspirerat av musikhjälpen där både privatpersoner och företag kan vara med och bidra till ett gott liv.

Alla pengar går oavkortat till att boka in aktöter inom kultursektorn till särskilda boende. Du kan läsa mer om projektet på Gott Livs facebooksida

Gott Liv Gott Liv.jpeg medborgarskolan


Evenemangslots

Publicerad: 2022-06-27 13:15

Vi hjälper till att samordna funktioner, synliggöra och möjliggöra större arrangemang genom vår lotsfunktion

Evenemangslots

Hjärtat i vår verksamhet är vår Företagslots. Här handlar det även om att lotsa rätt när det är dags för någon aktör att arrangera större event eller arrangemang.

GK Splitt arrangerar Rikstrean

GK splitt har fått möjligheten att arrangera en stor gymnastiktävling i Ystad den 22-23 oktober. För att skapa de bästa förutsättningarna för ett så stort arrangemang samlades olika verksamheter i Ystad Arena för att starta upp samarbetet.

Till tävlingen Rikstrean och Riksfemman kommer det cirka 40 lag och det rör sig om 500-700 personer. Utöver detta kommer även familj och vänner för att besöka tävlingen. Det kommer att innebära hotellbokningar, restaurangbesök, shopping och viljan att uppleva Ystad denna helg. Här finns massor av möjligheter.

Planerar du något event eller arrangemang?

Behöver du hjälp med kontakter och vägleding när det gäller att arrangera event och arrangemang?
Kontakta Jamie på foretagslots@ystad.se

Eventprocessen Ystads kommun GK splitt

Kategorier: Företagslots

Ystad först i Sverige

Publicerad: 2022-06-17 11:38

I Ystad gymnasiums strävan om att skapa den bästa möjliga utbildningen för nuvarande och framtida elever har man av branschorganisationen Visita och med hjälp av lokala samarbetspartners blivit certifierade med både vårt Restaurang- och livsmedelsprogram och Hotell- och turismprogram

Nu fler program som är certifierade i Ystad

Ystad Gymnasium är först i Sverige med ett ceritiferat Restaurang- och livsmedelsprogram och Hotell- och turismprogrammet är först i Sverige som certiferad lärlingsutbildning, det är fantastiskt!

Såhär säger Mattias Rådmark, rektor om att vi nu har ytterligare två certifierade program på Ystad Gymnasium och vad kvalitetsstämplarna betyder.

- jag är oerhört stolt och glad över denna kvalitétsstämpel som vi har fått på Ystad Gymnasiums hotell- och turismprogram samt restaurang- och livsmedelsprogram! Certifieringen är ett kvitto på att det arbete vi gör verkligen ger de bästa möjliga förutsättningar för våra elever att möta branschens förväntningar

Kompetenskompassen bygger broar

Kompetenskompassens resultat pekar på områden där vi ska fokusera kopplat till kompetensförsörjningsfrågor. Ett initiativ som är taget är att Jenny Norberg Randowo, Näringslivsutvecklare har etablerat en fokusgrupp som tillsammans fokuerar på hur vi lyfter utbildningarna inom hotell, turism och restaurang som har stora rekryteringsbehov.

- I och med certifieringen får vi en kvalitétsstämpel och kan säkerställa att eleverna får moderna kunskaper anpassade efter dagens krav. Detta ger anställningsbara elever och stärker attraktiviteten och kvaliteten på gymnasieutbildningarna, vilket i sin tur lyfter utbildningarnas attraktivitet säger Jenny

Fokusgrupp kompetenskompassen

 


Skåne Innovationweek

Publicerad: 2022-06-15 11:09

Vi arrangerade två event under Skåne Innovation Week. Kompetensfika och Ystadmodellen från TV-soffan

Innovationskraften är stark i sydöstra Skåne

Under Skåne Innovation Week är ett veckolångt forum runtom i hela Skåne som visar hur innovation, forskning och utveckling är avgörande för människors framtidstro. Vi på Marknad och Näringslivsavdelningen deltog självklart!

Kompetensfika i Ystad

Under förmiddagen den 14 juni arrangerade Jenny Norberg Randowo, Ystads kommun tillsammans med Helena Kurki på Innovationscenter för Landsbygden en kompetensfika i Ystad.

På plats var flera Rusta och Matcha företag som arbetar för att hjälpa företag med rekryteringsbehov. De fick möta lokala företagare för att i första hand arbeta gemensamt i en workshop och därefter under en kompetensfika identifera behov och lösningar på kort och lång sikt. 

Många nya kontakter knöts. Kompetensfikan var ett led i kompetenskompassen

Ystadmodellen från TV-soffan

På eftermiddagen var det dags att sända live från Sjöbo. Då tog Lotte Nilsson, Ystads kommun och Helena Kurki rollerna som programledare och workshopledare.

I Studion samlades lokala företagare och Tillväxt Syd och tillsammans med de som deltog live via Facebook testa en light variant av Ystadmodellen.

Missade du sändninge så går den att se i efterhand. Vi kommer att lägga upp den här inom kort.

Kompetensfika Livesändning Skåne Innovationweek Ystadmodellen

Kategorier: Nätverk

Vill du vara med i matchen?

Publicerad: 2022-06-09 11:36

På dagens dialogmöte stod affärer med offentlig sektor på agendan


Sammanfattande omdömet om företagsklimatet i Ystad

Publicerad: 2022-06-07 10:53

Den 31 maj vad det dags för Svenskt Näringsliv att publicera resultatet av det sammanfattande omdömet om företagsklimatet


Ny verksamhetsledare

Publicerad: 2022-06-07 10:24

Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne har fått en ny verksamhetsledare


Nyhetsbrev

Publicerad: 2022-06-03 08:59

För att man som företagare inte ska missa att ta del av de arrangemang och aktiviteter som finns att ta del av skickar vi från Marknad och Näringslivsavdelningen ut nyhetsbrev


Näringslivsfrukost

Publicerad: 2022-06-01 16:00

Ystads Näringslivsfrukost samlade över hundra företagare på Ystads Saltsjöbad