Damlandslaget till Ystad

Publicerad: 2022-03-04 15:34

Varför är det positivt för Ystad att damlandslaget i handboll kommer hit?

Värdet av en landscamp

Anledningen till att vi på Marknad och Näringslivsavdelningen engagerar oss i att Svenska handbollslandslaget kommer till Ystad för att spela EM-kvalmatch i Ystad är flera.

Handboll är ett starkt varumärke i vår kommun. Många världskända handbollssspelare har utvecklats här genom dessa skapas idoler och förebilder för barn och ungdomar. Numera är det snart lika många tjejer som killar som spelar handboll och nyligen gick YIFs damer upp till Allsvenskan vilket stärker handbollen i Ystad ännu mer.

När damlandslaget kommer till Ystad får ungdomarna möjlighet att komma sina idoler nära och det skapar en ännu större drivkraft att hålla fast vid sin idrott.

Exponeringen av att landslaget kommer till Ystad är stor, vilket stärker varumärket. Det skapas stora möjligheter till business. Arenan fylls till bredden och sändningen når ett enormt stort antal tittare.

För oss är det viktigt att arbeta med arrangemang som stärker Ystads varumärke och som skapar förutsättningar för det lokala näringslivet och de som bor i vår kommun.

Under Marknad och Event kan du läsa mer om hur vi arbetar utifrån ett företagslotsperspektiv.

Ystads kommun_landslaget

Kategorier: Arrangemang

Kommentarer