Lokal UF tävling!

Publicerad: 2019-05-14 09:47

Lokala UF-gruppen som är ett samarbete mellan skolor, kommuner och näringsliv i Ystad-Österlen regionen, har instiftat fem lokala tävlingar för UF-företagen i regionen. Man tävlar om 3 000kr/ tävling.

Tisdagen den 14 maj var det dags för de tävlande att presentera sina företag för en lokal jury. Juryn för dagen bestod av representanter från Sparbanken Skåne, LRF konsult, Företagarna Ystad och näringslivsenheten i Ystads kommun.

Elerverna har på förhand valt vilka tävlingar man vill delta i och har därefter anmält sig genom att skicka in en kort tävlingsrapport enligt vissa kriterier. Man tävlar i kategorierna:

  • Bästa vara
  • Bästa tjänst
  • Bästa entreprenör
  • Bästa årsredovisning
  • Bästa marknadsföring

Inför dagens jury gjorde finalisterna en företagspresentation på max 5 minuter där man därefter även intervjuades. Prisutdelningen sker i samband med skolavslutningar, då resultaten offentliggörs.

UF_Jury 2019 UF_Jury 2019_TeBe smide_Ystads kommun

Den lokala UF-gruppen består av: Ystads Allehanda, Företagarna Ystad, Sparbanken Skåne, LRF konsult, samt alla UF lärare i regionen och kommunerna Tomelilla och Ystad. På bilden syns UF-företaget TeBe hästkonst & smide.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation, som utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Mvh Företagslots/Lotte, Marknad & Näringsliv

Kategorier: Kompetensförsörjning

Kommentarer

Kontakt

Marknad & Näringsliv
Angelica Erlandsson
Näringslivssamordnare
0411-57 75 65