Första dagen på sommarjobbet som entreprenör!

Publicerad: 2018-06-18 17:01

Idag körde första gruppen igång med Sommarlovsentreprenörerna 2018

18st  ungdomar från Tomelilla, Ystad, Simrishamn och Skurup i åldrarna 15-18 år samlades klockan nio i Forum Ystads lokaler på Regementsområdet.

Lotte Kolare, projektledare för Sommarlovsentreprenörerna för alla ovannämnda kommuner hälsade välkommen och gick igenom lite praktiska detaljer. Martin, arbetsmarknadshandläggare i Tomelilla kommun och Angelica, Näringslivssamordnare i Ystads kommun, berättade varför kommunen tycker att detta är viktigt att satsa på och vi fick höra vad Tova som var med förra året och är vår SLE ambassadör 2018 fick med sig efter förra årets SLE.

Tova berättade att det var utvecklande på det personliga planet och att det krävdes mod att stå inför andra och tala men att intresset att driva företag bara växt efter det. Tova har under åk 2 drivit UF företag och planerar att när hon fyller 18 i november starta ett företag "på riktigt".

Efter Tovas presentation spelade vi bingo för att lära känna varandra lite bättre så nu vet alla vem som har stått på scen och vem som har besökt samma nöjespark mer än 10 gånger. Sedan blev det första gruppövningen och där behövde Lotte Kolare konsulthjälp att minimera en skada som var skedd när allt hennes importerade te hade gått över sista förbrukningsdagen så det inte gick att sälja som te längre. Lotte valde ut förslaget att sälja dem som skorenare för att ta bort fukt och dålig lukt i skor, hon hade dock många andra alternativ så som ekologisk jord, doftljus och doft"gran" till bilen att välja emellan.

Sedan diskuterades vad bra och dålig service är och grupperna fick i uppdrag att under lunchen kontrollera hur det står till med servicen i Ystad. De kom fram till sju saker att titta på och fick sedan betygsätta dessa sju med 0-3 poäng per sak.

Att fundera på  till imorgon är hur marknadsför man något på bästa sätt och vad vill jag ge för kundservice.

Sommarlovsentreprenör är ett koncept som finns över hela landet och ett spännande alternativ till de vanliga sommarjobben. Projektet drivs i samarbete med Sparbanken Skåne och Region Skåne. Du får hjälp med utbildning, försäkring och stöd. Projektledare för kommunerna är Lotte Kolare som även arbetar på Nyföretagarcentrum.

Nedan ser ni bilden av vad som är viktigt för att ge bra service enligt dagens deltagare och som också låg till grund för dagens bedömning av servicen i Ystad.

Kategorier: Kompetensförsörjning

Kommentarer