Walk and Talk med Företagslots

Publicerad: 2020-05-20 09:14

I Coronatider hittar även vi på Marknad & Näringsliv nya sätt att träffa lokala företagare. "Walk and Talk med Företagslots" värt att prova!

Walk and Talk med Företagslots

I vårt Instagramflöde dök plötsligt ett inlägg upp hos en av Ystads lokala företagare som vi utifrån vår funktion som Företagslots insåg var klockren i tider som dessa när man ska hålla avstånd. Vi på Marknad & Näringsliv är vana med många sociala kontaktar och flera fysiska möten och nätverkande och för oss som har en nätverkande funktion behöver vi hitta nya sätt att mötas.

Vad kan vara ett bättre sätt än att ses för en promenad, att prata, nätverka och samtidigt uppleva den natur som vi har precis runt hörnet.

Först ut...

Konceptet Walk and Talk blev till "Walk and Talk med Företagslots" och först ut den 24 april var företagaren som skrivit om Walk and Talk i sitt flöde, Anna Åkerman på House of Success.

Under promenaden pratade vi såklart om rådande omständigheter. Anna berättade att för dem handlar det om att flytta fram fokus och företaget har medvetet flera affärsområden, vilket innebär att alla inte är hotade samtidigt. Kris på latin betyder möjligheter och det är på möjligheterna som Anna och hennes gäng fokuserar på även i en tid då omsättningen går ner och vi pratade om flera planer och ideér.

...och vi fortsätter och välkomnar fler

Kort efter första tillfället var det dags för en Walk and Talk med Caroline Rosefors på Carepa.

Vi pratade bland annat om hur en Företagslots fungerar, vilka branschträffar och nätverk som finns och hur man arbetar kring samverkan här och nu när förutsättningarna ständigt ändras.

I början av maj en strålande solig dag var det Walk and Talk nere vid havet med Carina på CJ Consulting. Vi pratade ledarskap och utmaningar, men också värdet i att ha luckor i kalendern så man inte missar nya möjligheter som kan dyka upp plötsligt.

 

Vill du också boka in en Walk and Talk med Företagslots?

Vad kul! Hör av dig till foretagslots@ystad.se så bokar vi in en promenad!

 

 Walk and Talk Walk and Talk Walk and Talk

 

Kategorier: nätverk

Kommentarer