Vattenprojekt

Publicerad: 2016-01-18 13:02

Vi fortsätter med vårt vattenprojekt även denna termin. Barnen har varit väldigt nyfikna på vatten och bubblor. Därför gav vi dem möjlighet att få utforska detta vidare med hjälp av sugrör. Barnen upptäckte att de kunde blåsa bubblor. Sedan ville de prova att ta färg i vattnet. De upptäckte att vattnet och färgen blandade sig. Efter ett tag upptäckte de att det blev nya färger när de blandade olika färger i vattnet. Dessa upptäckter inspirerade barnen till att vilja måla.

Barnen blåser bubblor i vatten med sugrör  Barnen undersöker färg i vatten

Titta, jag blåser bubblor med sugrör.         Vad händer om man tar färg i vattnet?

Barnen målar med färg  Barnen målar med färg

Jag målar Elsa i frostfilmen.                      Jag målar en fisk.

Barnen målar med färg  Barnen målar med färg

Jag målar en racerbil med båda händerna.      Vi målar med olika färger.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen." (Lpfö 98, reviderad 2010)

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama." (Lpfö 98, reviderad 2010)

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar." (Lpfö 98, reviderad 2010)

Kategorier: Vallmon

Kommentarer