RSS

Fritidsbloggen

Våra fritidsavdelningar kommer här att presentera sin verksamhet.

thumbnail_activitymore-97FBBE1B-B115-4BD1-8C47-93A76ED4868B.png

thumbnail_Image-5.jpg

Image-1.jpg

thumbnail_Image.jpg

 

thumbnail_Image-1.jpg

thumbnail_Image-2.jpg

 

thumbnail_Image-4.jpg

thumbnail_Image-3.jpg

 

 

 

Projekt "Burkskurken"

Eftersom Backaskolan har jobbat med bl a kretslopp och miljö detta läsåret, så tyckte vi på Tvåbacken att det passade alldeles utmärkt att involvera barnen på Tvåbackens fritids i ett projekt som handlade om just detta.

När jag jobbade på Backaskolan för drygt 35 år sedan, så arbetade man på skolan också med ekologi, kretslopp, återanvändning, mm. Jag kom nu att tänka på mellanstadielärare Thomas Ahlsteds "Miljösångboken" och de sångerna som eleverna sjöng då, bl a Burkskurken.

Jag kontaktade Thomas och vi fick mer än gärna låna materialet.

Vi på Tvåbacken bestämde oss för att göra en liten musikal som skulle kallas just "Burkskurken". Allt som vi har tillverkat, såsom kulisser, kostymer och annat, har varit återvunnet skräp, t ex emballage till kyl-och frys, till tvättmaskiner, osv. Kläderna har vi sytt ihop av gamla boksidor, diabilder, spelkort och avlagda tyger och kläder.

Jag skrev manus tillsammans med eleverna och vi har plockat en dela av sångerna från Miljösångboken. Barnen har också fått spela ett eget "verk" på piano el blockflöjt. Vi upplever att barnen har lärt sig att sortera skräp, att återanvända, samt vara kreativa. 

Föreställningen blev en succé och eleverna var mycket duktiga.

burkskurten

 

bild 2

bild 3