Äntligen vår!

Publicerad: 2018-04-19 14:18

Efter några lediga dagar över påsken var vi tillbaka på skolan och fortsatte jobba med bokstaven Dd. Vi pratade om månader och årstider och gjorde ett diagram över vilken månad alla Hjärtbarnen är födda och så dansade vi med sjalar på idrotten.

Vi gick till skogen tillsammans med Stjärnorna. På vägen dit letade vi vårtecken och väl i skogen hade vi gemensamma lekar och fri lek. När vi kom tillbaka till skolan skapade vi våra egna vitsippor.

Emma från Sysav i Ystad kom på besök till oss och berättade om återvinning. Vad ska vi återvinna och varför? Många intressanta frågor och funderingar kom upp!

Denna veckan började vi även prata, läsa och sjunga om "Stopp min kropp". Barnen har haft engelska med Kornelia och vi har ritat självporträtt.

På fritids har de "fredagsutmaningen" och när det var att bygga högst torn med kaplastavar var det några av Hjärtebarnen som vann! Tornet blev hela 187 cm högt!

Vi gjorde ett besök på förskolan Parken här i Köpingebro vilket var mycket uppskattat. Många kära återseenden med både personal och kompisar!

Veckan avslutades med drama genom en danssaga - Trollskogen - som blev mycket populärt så det kommer vi göra fler gånger!

Tillsammans med alla elever på lågstadiet har vi haft en Skräpplockardag / Grön Flagg dag. Vi blandades i grupper och gick tipsrunda, gjorde knep & knåp med mera. Vi i Hjärtgruppen avslutade med att gå runt skolan och plocka skärp.

Vi har varit på biblioteket och lånat nya böcker och gjort legomatte och matte på iPad.

Och så kom äntligen våren! Härlig lek och rastaktivitet!

Och vi fortsatte prata om våren, skrev om den och skapade vårtavlor!

Kommentarer

Kategorier