Sista veckorna

Publicerad: 2018-06-13 13:15

Oj, vad den sista månaden har gått fort! Nu är snart året i förskoleklass redan slut!

De sista veckorna har vi hunnit med en massa roligt! Vi har varit på biblioteket flera gånger, haft drama till danssaga och charader med tecken tillsammans med Ulrika. Vi har sjungit med ettorna och haft utepedagogik vid Tornvillan och i Gläntan. På datorerna har vi bland annat skrivit om vart vi vill åka (i Å-veckan) samt skrivit brev till de nya lärarna.

När vi hade B-vecka testade vi på blåsmålning med hjälp av sugrör.

En förmiddag gick vi en promenad till Parkens förskola. På vägen hem tittade vi på träd och blommor och pratade om vad det är för arter och deras kännetecken. Ett av barnen var fantastiskt duktig och kunde lära oss andra en massa!

När vi hade G-vecka fick barnen göra glasögon samt utifrån en gaffel rita en fantasibild - vilka härliga idéer de hade! Så kreativa barn! Vi jobbade även med talens grannar, talraden.

Vi har gjort loppor med engelska uppmaningar - hoppas barnen använt dem flitigt där hemma och under R-veckan gjorde vi raketer.

Nu under den sista veckan har vi reflekterat lite kring allt vi gjort under året i förskoleklass, bland annat om de olika diagram vi gjort. Tanddiagrammet är det sista och när vi räknade samman visade det sig att barnen i Hjärtgruppen tillsammans har tappat 83 tänder! (Totalt, inte bara under året.)

Sista "riktiga" skoldagen hade vi Sommarfest! Vi sjöng för och firade de barn som kommer fylla år under sommaren, åt glass, hade ansiktsmålning och en massa annat skoj!

Som avslutning på dagen fick barnen en sommarpresent och sina böcker med allt de gjort i förskoleklassen. Vi har haft ett underbart år med alla härliga barn och vi vill önska er alla en riktigt skön sommar!

Kommentarer

Kategorier