En månad kvar!

Publicerad: 2018-05-14 19:51

Så här blev några av våra vårtavlor som vi skrev om i vårt förra inlägg! Snart är det dags för en ny årstid, sommaren.

Rörelse, glädje och teater när vi lyssnar och rör oss till en danssaga.

Nu när det blivit finare väder så har vi passat på att gå till Tornvillan som är ett grönområde nära skolan. Här lekte vi bland annat en lek med kortleken och Sista paret ut tillsammans innan vi utforskade vad där fanns för andra möjlighter till lek. 

Vi har haft två föräldrar som varit och hälsat på och berättat om sina yrken. Väldigt uppskattat av eleverna. På fotot ser vi en tågkonduktör och så har vi även haft besök av en larmoperatör. Så ifall barnen pratat om tåg och larm hemma så vet ni varför.

Eleverna har tillverkat dockor som endast pratar engelska!

Lite regn stoppade inte oss från att rolla på Rollerdagen! Ramper, banor och även andra aktiviteter för dem som inte ville rolla.

Här provar barnen innebandy, fotboll och basket på idrotten.

Vi har fortsatt med programmering i Scratch Jr och skriva berättelser i NE. På bilderna håller eleverna på att ta fram rekvisita innan de börjar filma.

Vi har lärt oss nya tecken med TAKK och ett av dem var tecknet för fjäril som vi även har med i vår avslutningssång vi kommer sjunga på skolavslutningen. Då passade det bra att vi skapade egna fjärilar! Fråga barnen hur vi gjorde!

Äntligen blev det dags och ta bussen till Ystad teater! Svingelskogen tog med oss på "Ett hemligt uppdrag" med sång, rörelse och glädje. Vi sjöng även Guld och gröna skogar så taken nästan lyfte!

I boken Barnen i Kramdalen har vi fått lära oss mer om integritet. Intressant bok med bra diskussioner efteråt.

Tillsammans med Stjärngruppen har vi haft en heldag i skogen som vi kallar för Gläntan. Vi lekte olika lekar tillsammans och sedan kom vaktmästaren Daniel ut med hamburgare till oss. Det blev en underbar dag.

Vi har fortsatt att arbeta med veckans bokstav där vi lyssnar hur bokstaven låter, hur tecknet för bokstaven ser ut, tittar på Bokstavslandet och så brukar vi göra någon aktivitet på den bokstaven. Här är några igång och skapar urtavlor och åska.

Kims naturlek och bokstavsmemory var uppskattade lekar vid Tornvillan.

Medan man väntar på att man ska bada eller på att bussen ska komma och hämta oss kan man passa på och hitta ett ställe nära badet att leka på! Här började barnen spontant leka Hur mycket är klockan farbror lejon?

Direkt man får chansen så är det några som väljer att spela kort. Det kan man också göra utomhus i solen.

Tiden går och vi har varje dag på samlingen under läsåret i förskoleklassen pratat om vad det är för månad och årstid. Vi började i förskoleklassen när det var sommar och snart är det sommar igen. Här har barnen tillverkat egna årshjul och favorit årstiden hos många var när de fyller år.

Eleverna fick höra en saga utan slut och efter sagan fick de själva skriva ett eget slut och även måla det. Kom in och kolla hur barnen tyckte sagan skulle sluta. Vad satt snöret fastknutet i?

Kommentarer

Kategorier