Marinpedagogisk verksamhet

Marinpedagogisk verksamhet blir permanent

Vi kan med glädje meddela att den marinpedagogiska verksamheten kommer att bli en permanent verksamhet under Marietorps naturskola. 

Tack vare finansiering från Havs och Vattenmyndigheten kan vi erbjuda inomhusaktiviteter i ett nytt projekt  "Vad vore livet utan plankton?". 

Vi börjar med dessa kostnadsfria aktiviteter under novemberlovet onsdag-torsdag i v.44 i vår lokal Havet vid KomTek. Bokningen öppnar den 22/10 via hemsidan simplesignup.se och riktar sig till allmänheten (länk kommer).

Planktonhav

 

 

Från och med v.46-v.50 bjuder vi in alla förskoleklasser och Edvinshems grundsärskola till att delta i programmet "Varför finns plankton?". Här studerar vi plankton i USB- mikroskop och sedan skapar vi våra egna plankton i en kreativ verkstad. Dessa skapelser kommer sedan att tillhöra en planktonutställning på stadsbiblioteket. 

Under vårterminen 2019 kommer även ett antal klasser från åk3, åk5, åk 8 och gymnasiet bjudas in för att delta i olika planktonprogram. 

Till våren planerar vi även ett samarbete " Från källa till hav" med Leader projektet "Österlens sköna vattendrag". De erbjuder även kostnadsfria inspirationskvällar: http://www.osterlensvattenrad.se/

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad 2016-12-28, Uppdaterad 2018-10-18