Gott och blandat.(5)

Publicerad: 2015-03-23 14:06

Hej alla barn och föräldrar!

Dagarna går som tåget här i förskoleklassen. Vi har haft lite tema runt melodifestivalen och runt kompisar. Barnen var väldigt engagerade i att rösta på rätt låt och hur det gick till att rösta på artisterna i melodifestivalen. Låten som röstades fram som vinnare hos oss var Samir och Viktor med låten "Groupie".

Vi har jobbat med mattepapper och då hade man knappar till hjälp.Vi har sett på kompisfilmer med "den kloka ugglan", gjort våra händer med bra ord. Vi har haft besök av en volleybolltränare, det var superkul att prova på volleyboll. I torsdags så var vi på det stora bokpalatset "biblioteket", sen blev det lunch på norreportskolan, vi hann även med ett besök på en lekplats. I fredags  hade vi utematte tillsammans med 3B, det var många nya kompisrelationer som kom fram. Det var många kluriga matteuppgifter som barnen gjorde tillsammans som löstes med hjälp av sandlådan, hopprep och bollar. Vi uppmärksammade även "rocka sockorna" på fredagen, det gör vi även denna veckan. Vet du inte vad det är så fråga ditt barn. Under denna veckan kommer vi att göra lite påskpyssel tillsammans med stjärnorna.

Nu lite info: Kolla så att ni har fått mail om utvecklingssamtal, om inte så kom och prata med oss. Eftersom samtalen ligger nästa vecka på måndag och tisdag. Det blir inte gympa på torsdag, då kommer det var lite annat kul med hopprep. På fredag så kommer vi att ha en påskfest, barnen får  gärna ha en liten fika med sig och vara utklädd.

Det var nya saker som barnen fick lära sig på volleybollträningen, även pedagogerna.

volleyboll

Vi är på besök på det stora "ordpalatset" och vi fick också tips på bra  böcker.

bibblan

Samir och Viktor med låten "Groupie" vann vår omröstning men låten som många sjöng på var "Guld och gröna skogar".

mello

Det var en del kluriga mattetal som barnen skulle räkna ut och utföra. Men tillsammans så löste barnen detta, det var en helt underbar förmiddag.

utematte

Barnen ritar och klipper ut sina händer och skriver bra ord på händerna.

händer

 

Ha en bra vecka och en härlig påsk!

Kerstin och Jeannette

Kommentarer

Kategorier