Lite smått och gott.

Publicerad: 2015-10-28 08:53

Hej alla barn och föräldrar!

Tänk att det redan är höstlov och att era barn har gått ganska många veckor här i förskoleklassen. Det har varit många olika aktiviteter. Vi sjungit en hel del tillsammans med ettorna eftersom vi sjöng inför hela skola på FN-dagen. Det blev en otroligt härlig dag när vi hade höstfest, med att göra ljuslykta, göra skelett, känsellådor och disco. Sen har vi varit hos treorna och tittat på filmer som barnen hade gjort. Filmerna som de hade gjort var på engelska, verry good. Vi hade utdelning av era små brev som ni skrev på föräldrarmötet, barnen blev väldigt stolta. Nästa vecka så kommer skolsköterskan till oss och pratar lite, barnen kommer att få hem ett brev om att ni ska ha ett hälsosamtal.

Vi tittar ofta på bokstavslandet på måndagar och sen under veckan så fortsätter vi att jobba med bokstäverna. Barnen sjunger gärna alfabetssången.

storbild

Det var dessa skelett som vi hade sett hos treorna som vi gjorde efter.Tänk vad man kan göra med tops.

skelett

Här gällde det att ta in handen i lådan och känna vad där kunde ligga i lådan. Sen pratade gruppen tillsammans om vad det kunde vara i lådorna. I lådorna så var det kottar,kokt spaghetti,slaim och andra roliga saker.

höstfest

Att dansa är alltid kul. 

hfest

Sen smakar det alltid bra med lite fika.

fest

Vi sjunger tillsammans med ettorna på stora fritids. Det var olika kompissånger.

ettorna

Vi hade en härlig dag i sporthallen, det blev prat om vår fadderskola och vi tog även upp det som hände i trollhättan. Sen sjöng vi tillsammans med ettorna inför alla de andra barnen våra två låtar "alla barn är viktiga" och "alla behövs". Modigt gjort!

 

FN-dag

Vi delade ut breven som ni föräldar hade skrivit, barnen fick själv välja om de ville få det uppläst eller läsa hemma. Det blev en härlig stund och barnen kände sig utvalda.

brev

Det blev en bra avslutning på veckan.

avslut

Höstliga kramar till er alla!

Jeannette och Kerstin

Kommentarer

Kategorier